Bejelentették: A MÁV elkészült Magyarország legdrágább vécéjével (+fotók)

Rekordot döntött a MÁV. Ez nem lesz olcsó.

A régi Bisztró helyén, összesen mintegy 85 négyzetméteren alakított ki új vécét a MÁV a Déli pályaudvaron, amelyet a budai pályaudvar peronszintjén, az utascsarnok mellett valósítottak meg.

Az állami vállalat saját forrásából, nettó 279 millió forintból, négy hónap alatt álmodta meg a Déli pályaudvar új vécéjét a régi Bisztró helyén. A mosdóhelyiséget az utasváró felől leválasztott folyosón keresztül lehet elérni. A hatfülkés női, valamint a háromfülkés férfivécét az előtérből két oldalon forgóvillás beléptetőkapun át lehet megközelíteni.

Mit lehet tudni a MÁV vécéjéről?

A felújítás során Blaski János, Munkácsy-díjas festőművész és Miskei László festőművész alkotására, a köröket ábrázoló csempe levételére is kiemelten ügyeltek: a bontást Nagy Gábor László restaurátor felügyelete mellett végezték el.

Az új vécé szerdától üzemel a váróterem nyitvatartási ideje alatt. Hétfőtől péntekig 0:00 és 0:55, valamint 2:40–24:00 óra között tart nyitva, hétvégén pedig éjjel-nappal. A mosdóhasználatért 300 forintot kell fizetnünk, egyelőre készpénzzel, márciustól viszont már bankkártyát is használhatnak az érdeklődők.

Minderről tájékoztattak is a Facebookon:

(MÁV/Facebook)

Valódi Hírek