Mi lesz ebből? Büntetést lengetett be a Facebook, erre jobb mindenkinek odafigyelni

A mesterséges intelligencia által kreált tartalmak miatt hozott kulcsfontosságú döntéseket a Facebook.

A Meta bejelentette, hogy címkézni fogja a mesterséges intelligencia (AI) által generált fotókat.

Ez láthatatlanul fog történni egy fájlokba épített megjelölés (marker= jelölő – a szerk.) használatával. A módszert minden olyan tartalomra alkalmazzák majd, amelyek a Facebook, Instagram és Threads szolgáltatásiban közzétett jelölőket hordozzák – részletezte a Reuters egyik friss cikkében.

Nick Clegg, a vállalat globális ügyekért felelős elnöke szerint a céljuk a felhasználók tájékoztatása, tehát hogy jelezzék: a képek, amelyek sokszor a valóságra hajaznak, valójában digitális alkotások.

Büntet a Facebook?

A bejelentés azt is bizonyítja, hogy a technológiai vállalatok rendre a mesterséges intelligenciával, az AI-jal összefüggő technológiákkal kapcsolatos lehetséges károk enyhítésén dolgoznak.

KAPCSOLÓDÓ: Felrobbant a Facebook a kormány nagy bejelentése után

Clegg egy interjúban rámutatott, hogy várakozásai szerint a vállalatok megbízhatóan meg tudják jelölni a mesterséges intelligencia által generált képeket. Ugyanakkor a hang- és videótartalmaknál kicsit bonyolultabb lesz a helyzet, ezen a téren még folynak a fejlesztések – tette hozzá.

Facebook

A Facebook felveszi a harcot a mesterséges intelligenciával

A Meta időközben a felhasználóktól is azt kéri, hogy címkézzék fel saját AI által generált hang- és videótartalmaikat. A vállalat továbbá büntetéseket helyez kilátásba, ha ezt nem teszik meg az ügyfelek.

Clegg arról is szót ejtett, hogy komoly kritika érte a Meta jelenlegi, manipulált tartalmakkal összefüggő politikáját. Az ugyanis a kritikák szerint nem felelt meg a célnak egy olyan környezetben, ahol sok hibrid, vegyes tartalom található.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek