Megszólalt Novák Katalin, miután sarokba szorították a pedofíliát firtató kérdéssel

Novák Katalin nem tudta kikerülni a válaszadást a kegyelem után.

Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom. Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is

– így reagált Novák Katalin az ATV kérdésére. A csatorna a bicskei ped0filbotrányt eltussolni próbáló igazgatóhelyettest felmentő köztársasági elnöki kegyelem okait firtatta.

Az ATV arra volt kíváncsi, megbánta-e az államfő, hogy aláírta a kegyelmi döntést, illetve lemond-e, hogy ezzel felelősséget vállaljon a tetteiért. Azt is megkérdezték, mivel tudja indokolni a fenti ítéletét.

Novák Katalin: Együttérzek a pedofília minden áldozatával

Novák azt állította: a pedofilok elleni szigorúbb fellépés, illetve a pedofil-nyilvántartás bevezetésének ő volt az egyik „leghangosabb élharcosa”. A kegyelmi döntést nem volt hajlandó megindokolni, és ebben az elmúlt 34 év jogalkalmazási gyakorlatára, illetve más országokra hivatkozott. A döntése elleni tiltakozást a politikai kampány részének (sic!) tekinti.

„Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával szemben, annak partnere vagyok most is, és az leszek a jövőben is”

– védekezett az atv.hu cikke szerint.

KAPCSOLÓDÓ: Lilu beolvasott Novák Katalinnak

Beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját mosdató igazgatóhelyettesnek. A döntést követően óriási tiltakozás alakult ki: keresztény értelmiségiektől kezdve gyermekvédelmi szakembereken át az érintett sértettig tömegével tiltakoznak Novák döntése ellen hazánkban.

Hétfőn a parlament rendkívüli ülésén – amelyet eredetileg a svédek NATO-csatlakozásának ratifikálásáért kezdeményezett az ellenzék – Novák Katalin lemondását követelték az ellenzéki pártok. A legkeményebben a DK lépett fel, amely méltatlansági eljárást kezdeményezett a köztársasági elnök ellen, és levelet küldött Ferenc pápának. Ebben arról tájékoztatták az egyházfőt: Novák a pápára hivatkozva adott kegyelmet a ped0filbotrányt elsikáló vezetőhelyettesnek.

A tiltakozásba nem csupán ellenzéki pártok, de civilek is beleálltak. Az Országos Közös Akarat tüntetést jelentett be a Sándor-palota elé, az aHang pedig petíciót indított Novák lemondásáért, amelyet rengetegen írtak alá.

Valódi Hírek