Novák Katalin lemondását követelik a parlamentben az ellenzéki képviselők

Átlépte a vörös vonalat az államfő.

Elítéli az ellenzék Novák Katalin tettét

Novák Katalin lemondását követelik az Országgyűlésben az ellenzéki képviselők a hétfő délutáni rendkívüli parlamenti ülésen.

Az ülést eredetileg Svédország NATO-csatlakozásának támogatására kezdeményezte az MSZP az összes demokratikus ellenzéki párt – a DK, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik – támogatásával. Az ülés legégetőbb témáját azonban egyértelműen Novák Katalin pedofilmosdató döntése szolgáltatja.

Beszámoltunk róla, hogy összegyűlt az országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához szükséges mennyiségű aláírás, így Kövér László kénytelen volt összehívni a képviselőket. Az esemény legfontosabb napirendi pontja Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációja, de szó esik az eutanáziáról, illetve az akkumulátorüzemek munkavédelméről is.

A hétfő délutánra összehívott ülést a kormánypárti képviselők bojkottálják, tehát nem vesznek rajta részt.

Lemondásra szólították fel a köztársasági elnököt

Tordai Bence párbeszédes politikus szerint Novák Katalin kegyelmi döntése kapcsán felmerül, hogy a „pedofillobbi” a köztársasági elnöki hivatalba is elért. Hangsúlyozta: szégyen és gyalázat, ami történt, és ezt követően a köztársasági elnöknek le kell mondania.

Novák Katalin köztársasági elnök világos ruhában egy stúdióban ül

Novák Katalin is téma volt a Parlamentben

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője kijelentette: Novák méltatlanná vált hivatala betöltésére, és távoznia kell hivatalából.

Mennyire keresztény és mennyire családbarát az a hatalom, amelyik ilyet tesz? A Fidesz egyik szégyenből a másikba löki az országot

– mondta.

Gusztustalannak nevezte a bicskei ped0filbotrányt Bedő Dávid. A Momentum frakcióvezető-helyettese szerint is le kellene mondania Nováknak a mandátumáról. Hozzátette: a pedofiloknak nem jár kegyelem, és mindenkit várnak demonstrálni a Sándor-palota elé.

Nem lehet tovább köztársasági elnök aki egy pedofil bűncselekményt mosdató férfit felment

– hangsúlyozta Vadai Ágnes a DK képviseletében. Mint mondta, eljárást kezdeményeztek Novák Katalin ellen, aki méltatlan az államfői pozícióra.

Undorodom a Fidesznek kedves pedofiltól, undorodom attól, aki kegyelmet ad, és undorodom attól, aki pedofilsimogató cikket ír”

– emelte ki Vadai.

Ez történt hétfőn délutánig

Beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki megpróbálta eltussolni a felettesének pedofIl bűncselekményeit. A köztársasági elnök ráadásul Ferenc pápára hivatkozva mentette fel a büntetése alól a férfit.

Az eset nagy port kavart: a bicskei gyermekotthon mol€sztált lakója is megszólalt, akit megpróbáltak rávenni, hogy tagadja le a bűncselekmény megtörténtét. Pop Mert Julián megüzente Nováknak, hogy szégyellje magát.

Az esetet követően Perintfalvi Rita katolikus teológus lélekgyIlkosnak nevezte az államfőt. Ágh Attila politológus pedig arra mutatott rá: a politikus egy pártbéli szövetségesének adhatott kegyelmet.

Hétfőn a Demokratikus Koalíció nevében Kálmán Olga írt levelet a Ferenc pápának, amelyben rámutatott: Őszentségére hivatkozva adott mentette fel Novák a pedofilmentegető bűnözőt. Hétfőn szintén a DK frakciószóvivője számolt be róla, hogy pártja méltatlansági eljárást kezdeményezett Novák Katalin ellen.

Valódi Hírek