Betelt a pohár: A DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen

Hétfőn megkezdték az aláírásgyűjtést a Demokratikus Koalíció.

Bebizonyosodott, hogy hazánk köztársasági elnöki székében egy pedofilsimogató ül, legalábbis addig, amíg hagyjuk – fogalmazott Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

Mint emlékeztetett, pénteken kiderült: Novák Katalin tavaly elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét. A férfi falazott a pedofil intézményvezetőnek, ezért pedig a bíróság elítélte a cinkost.

A politikus által szabadon engedett K. Endre sz*xuálisan bántalmazott gyermekeket próbált rávenni arra, hogy hamis vallomásokat írjanak alá. Azt próbálták elérni, írják le, nem m0lesztálták őket – részletezte a párt frakciószóvivője.

Megvan a Demokratikus Koalíció véleménye

Aki egy ilyen embernek, egy pedofilnak falazó bűntársnak kegyelmet ad, az maga is pedofilsimogató, és méltatlan arra, hogy Magyarország köztársasági elnöke legyen „

– hangsúlyozta.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója

megfosztási eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen,

mert méltatlanná vált a köztársasági elnöki posztra – közölte Kálmán.

Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselhet minket sem itthon, sem külföldön! – emelte ki.

A DK a hétfőn megkezdi a képviselők ötödének aláírásának összegyűjtését, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Novák Katalin ellen és ne egy pedofilsimogató legyen a köztársasági elnök – mondta a DK frakciószóvivője.

KAPCSOLÓDÓ: Novák Katalin lemondását követelik a Parlamentben

Hozzátéve:

„Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából, mert egy pedofilsimogatónak nincs helye sem a legfőbb, sem más közjogi pozícióban!”

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek