Futótűzként terjed a Novák Katalin lemondását követelő petíció: Tömegével csatlakoznak hozzá

Betelt a pohár, miután Novák Katalin kegyelmet adott.

Gyorsan elterjedt a hír a hétvégén a magyar nyilvánosságban, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező helyettesnek.

Beszámoltunk róla, hogy hétfőn a parlament rendkívüli ülésén az ellenzéki képviselők a köztársasági elnök lemondását követelték.

KAPCSOLÓDÓ: Megszólalt Novák Katalin

Hétfőn petíciót indított az aHang, amelyben az aláírók azt kérik az Országgyűlés tagjaitól, hogy amennyiben Novák nem mond le magától az államfői pozíciójáról, a képviselők éljenek a jogukkal, és fosszák meg őt a köztársasági elnöki tisztségtől.

Kevesebb mint egy nap alatt hétezernél is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

“Az államfő kegyelemre méltónak találta az egykori igazgatóhelyettest, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, hanem az egyik érintett gyerek nevében hamis vallomást készített, amelyet alá is akart íratni vele.

A köztársasági elnök feladata a nemzet egységének kifejezése.

Novák Katalin cselekedete egyértelműen elfogadhatatlan és vállalnia kell a következményeket!”

– mondta el az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Szalóki Viktor.

Beszámoltunk arról, hogy a szociális szakma mély megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akiről kiderült: V. János igazgatónak falazott.

Az intézményvezető több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 éve alatt. Helyetteséről a per során kiderült, hogy tudott a történtekről, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében.

A döntés hatalmas felháborodást keltett országszerte: neves szakértők fejtették ki véleményüket, miközben értetlenül állnak Novák lépése előtt.

Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi szakember kiemelte, hogy

„a köztársasági elnök esetében súlyosbító tény, hogy

ő államtitkárként, miniszterként felelős volt a gyermekek védelméért”.

A petíciót >>ITT<< érheted el.

Valódi Hírek