Közel sincs vége: Óriási balhé lett Novák Katalin döntéséből, kiakadt a szakember

Herczog Mária szerint rettenetes üzenete van az elnöki kegyelemnek.

A neves szociológus, gyermekvédelmi szakember a köztársasági elnök embertelen döntéséről adott interjút a szeretlekmagyarorszag.hu-nak.

Beszámoltunk arról, hogy a szociális szakma mély megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akiről kiderült: V. János igazgatónak falazott.

Az intézményvezető több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 éve alatt. Helyetteséről a per során kiderült, hogy tudott a történtekről, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében.

Megvan Herczog Mária véleménye

A döntés hatalmas felháborodást keltett országszerte: neves szakértők fejtették ki véleményüket, miközben értetlenül állnak Novák lépése előtt.

Herczog Mária szerint Novák Katalin kegyelmi döntése azt üzeni, hogy az államfő nem tekinti gyermekvédelmi szempontból veszélyesnek a volt bicskei igazgatóhelyettest, aki pedofil bűncselekményekhez falazott – írta a Szeretlek Magyarország.

Az elítélt igazgatóhelyettes ráadásul ezután

bármikor foglalkozhat újra gyerekekkel, hiszen kaphat erkölcsi bizonyítványt.

Herczog Mária kiemelte, hogy

„a köztársasági elnök esetében súlyosbító tény, hogy ő államtitkárként, miniszterként felelős volt a gyermekek védelméért”.

Ráadásul Novák Katalin eddig nagyon büszke volt arra, hogy e téren milyen jelentős tevékenységet fejtett ki.

A gyermekvédelmi szakember döbbenetesnek tartja, hogy a kormánysajtó arra hivatkozik, hogy az illető nagyszerű pedagógus és síedző, aki a gyerekeket sportversenyekre és Felcsútra vitte.

Novák Katalin

Novák Katalin kegyelmére már Herczog Mária is reagált

Herczog emlékeztet arra, hogy az egyik dolog nem oltja ki a másikat. A szakmai odafigyelés nem teszi elfogadhatóvá, hogy valaki gyerekeket pénzzel és fenyegetéssel rábír a vallomásuk visszavonására.

Arról nem beszélve, hogy azt is emlegetik, hogy egyedül van a felesége, meg a 85 éves édesanyja Erdélyben.

A szakember szerint egyszerűen elfogadhatatlan a fenti érvelés. Márpedig, ha ezek az érvek szerepet játszhattak az elnöki kegyelemben, az azt az üzenetet hordozza, hogy

az Orbán-kormány szerint az igazgatóhelyettes pedagógusi munkája és erdélyi családja fontosabb, mint a tíz sze*uális zaklatást átélt gyermek vallomása.

Valódi Hírek