Dúlnak az indulatok: Varga Judit felelőssége is felmerült Novák Katalin botrányos lépése után

Varga Judit exminiszter is részese a történteknek.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki tudott arról, hogy az intézményvezető hosszú éveken át molesztálta a rá bízott gyermekeket.

K. Endre ráadásul arra is rá akarta venni a sértetteket, hogy hamis vallomást tegyenek, és azt állítsák, nem történt velük semmi. Novák lépése hatalmas felháborodást keltett, a szakértők szerint ennek az ügynek nemzetközi visszhangja lesz, amely nem vet majd jó fényt a fideszes politikusra.

A hétfői rendkívüli kormányülésen az ellenzéki politikusok Novák lemondását követelték. A Demokratikus Koalíció eközben aláírásgyűjtést indított a köztársasági elnök lemondatásáért.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is képbe került, hiszen az ő aláírása nélkül nem részesült volna tavaly kegyelemben a bicskei gyermekotthon egykori vezetőhelyettese.

A köztársasági elnök időközben úgy nyilatkozott, hogy undorodik a pedofíliától, az elnöksége alatt nem fordulhat elő, hogy egy ilyen bűnöző kegyelmet kapjon.

Márpedig a jelek szerint ez történt. Ágh Attila politológus úgy vélekedett, hogy Novák lépése bizonyítja: aki Orbán Viktoréknak engedelmeskedik, azt minden csávából kihúzzák.

Az ügyben szintén érintett Varga Judit közéletből való távozását követeli a Demokratikus Koalíció. Utalva arra, hogy az exminiszter a Fidesz listavezetője lesz az EP-választáson, a DK hangsúlyozta:

„Nincs a világnak olyan pontja, ahol a magyarokat egy ped0filsimogató képviselhetné!”

Az LMP politikusa, Ungár Péter is erről írt kedden a Facebookon. Mint kifejtette:

„Amikor nagyon helyesen Novák Katalint kritizáljuk az elmúlt napokban, sőt hetekben, akkor ne felejtsük el, hogy itt van nekünk Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is, aki minisztersége idején még simán, csont nélkül átengedte, hogy a pedofilügyben kegyelmet adjon az elnök, sőt még ellenjegyezte is a döntést”.

Kapcsolódó cikkek:

Futótűzként terjed a Novák Katalin lemondását követelő petíció: Tömegével csatlakoznak hozzá

Forró a talaj Novák Katalin lába alatt: Küszöbön a lázadás a botrányos döntése után

Forrnak az indulatok: Óriási tüntetés szerveződik, Novák Katalin lemondását követelik

Valódi Hírek