A Nébih szalmonella fertőzés gyanúja miatt visszahívta a Hajnal Húskombinát Kft. csípős kolbászát.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy
szalmonella fertőzés gyanúja miatt ne fogyasszák el a Hajnal Húskombinát Kft. által gyártott csípős füstölt kolbászt,
amelynek tételszáma G5134, és minőségmegőrzési ideje 2025. 07. 03. A szalmonella baktérium jelenléte komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent, mivel az általa okozott fertőzés súlyos gyomor-bélrendszeri megbetegedést idézhet elő, különösen gyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű emberek esetében.
Vidd vissza a boltba a szalmonella gyanúja miatt visszahívott kolbászt
A veszélyes terméket a Hajnal Húskombinát Kft. hozta forgalomba, amely maga jelentette a problémát a hatóságok felé. A Nébih a gyártóval közösen elrendelte a termék visszahívását, és arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben azonosító adatok alapján a birtokukban van az érintett kolbász, semmiképp se fogyasszák el, hanem
vigyék vissza a vásárlás helyére.
A termékvisszahívás kizárólag a csípős füstölt kolbász nevű termékre vonatkozik, a megadott tételszám és lejárati dátum alapján. A hatóság vizsgálata jelenleg is folyamatban van, az eset ismételten felhívja a figyelmet a szigorú élelmiszerbiztonsági ellenőrzések fontosságára. A Nébih weboldalán folyamatosan frissülnek az információk a visszahívás részleteiről.
(Kiemelt képünkön Dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke látható)