DK: Követeljük, hogy Varga Judit távozzon a közéletből!

Varga Judit exminiszter Novák Katalin csatlósa volt a pedofilsimogató ügyében.

Múlt péntek óta tudjuk, hogy Novák Katalin köztársasági elnök tavaly kegyelmet adott egy pedofil bűncselekményekben érintett embernek, aki sz*xuálisan bántalmazott gyermekeket kényszerített hallgatásra – emlékeztetett Vadai Ágnes keddi online sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin azonban ezt nem egyedül csinálta, az elnöki kegyelmeket ugyanis az igazságügyi miniszternek kell előkészítenie és ellenjegyeznie – mutatott rá a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Mint mondta, K. Endre szabadon engedéséhez tehát kellett egy másik ped0filsimogató, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírása is.

Varga vezeti majd a Fidesz EP-listáját, így akarják Orbán Viktorék Brüsszelbe menekíteni az igazságügyi miniszterként is megbukott ped0filmentegető politikusukat – hangsúlyozta a DK alelnöke.

Kifejtette: a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Varga Judit ne Brüsszelbe menjen, hanem

távozzon a közéletből.

A DK szerint nem lehetséges, hogy bármely magyar párt egy ped0filsimogatót indítson egy választáson, kiváltképp nem listavezetőként – tette hozzá.

„Nincs a világnak olyan pontja, ahol a magyarokat egy ped0filsimogató képviselhetné!”

– emelte ki Vadai, megjegyezve, hogy ez szégyent hoz hazánkra és mindannyiunkra.

Miket művelt Varga Judit?

Hosszú utat tett meg, leginkább fentről lefelé az elmúlt években Varga. Előbb kiderült, hogy az Orbán-kormány egy Pegazus elnevezésű kémszoftverrel figyeltette meg az ellenzéki politikusokat, üzletembereket, valamint újságírókat. Varga Judit tárcavezetőként soha nem válaszolta meg az ezzel összefüggő kérdéseket – részletezte a DK frakcióvezető-helyettese.

Később kiderült, hogy államtitkára, Völner Pál játszott össze a végrehajtói maffiával, amely magyar családokat tett tönkre. A korábbi miniszter ezzel az üggyel sem számolt el – fűzte hozzá Vadai Ágnes.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek