Hatalmasra duzzadt a botrány: Bencsik András megtámadta a Bayer Zsolt nagyapjának múltját feltáró történészt

Bencsik András alvilági módszert emlegetett.

A Demokrata főszerkesztője, a Fidesz megmondóembere nem bírta megállni szó nélkül: elkezdte mosdatni Bayer Zsoltot, aki bevallotta, hogy hazudott a nagyapjáról.

Vasárnap este Bencsik a Hír TV Sajtóklub című műsorában osztotta meg gondolatait a Bayer Zsolt nagyapja körüli botrányról.

„Közeledik egy újabb sorsdöntő esemény, az európai parlamenti és az önkormányzati választás. Ebben az eseményben a médiának kiemelt jelentősége van, és a jobboldali média egyik leghatásosabb szereplője Bayer Zsolt. Tehát az ő személyét kellett lejáratni, megrontani, bepiszkítani a hitelességét”

– jelentette ki.

Bencsik a szokásos, ordenáré stílusában beszélt Ungváry Krisztián történészről

„Őt egyetlen egy dolog működteti (…)

egyfajta agyi torzulás lehet ez nála, hogy kit lehetne tönkretenni

azzal, hogy addig kutatgatok a levéltárban, amíg ha nem nála, akkor valamelyik felmenőjénél, vagy valamelyik közel álló rokonánál, vagy valamilyen ismerősén találjak valamit, amit rá lehet kenni, és ezzel őt meg lehet zavarni. Ez alvilági módszer”

– tette hozzá.

Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője (balra) és Ungváry Krisztián történész (jobbra).

Ahogyan azt a Nyugati Fény is megírta, Ungváry Krisztián történész a napokban hozta nyilvánosságra, hogy Bayer Zsolt nagyapja már a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a Nyilask€resztes Pártnak Kiskőrösön.

Az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosának nagyapja a holokauszt idején gettóorvosként testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét, a háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt.

KAPCSOLÓDÓ: Hajmeresztő ötlete támadt Bayer Zsoltnak

Bayer Zsolt közölte: tudatosan hazudott, amikor egy 2016-os interjúban azt állította, kikérte a nagyapjára vonatkozó iratokat a Történeti Hivataltól.

A kormánypárti publicistát egy olyan sajtótájékoztatón kérdezték a nagyapjáról, amely Bayer Mongóliát bemutató, a „Szent Kelet Vesztett Varázsa” című tizennégy részes dokumentumfilm-sorozatáról szólt, és amelyben azt állították, hogy „erős bizonyítékokat találtak a mongol–hun–magyar rokonságra”.

KAPCSOLÓDÓ:

Videóval: Bencsik Andrásnak elborult az agya, undorító stílusban őrjöngött élő adásban

(nepszava.hu nyomán)

Valódi Hírek