Pereg az óra: Óriási akcióra készülnek a civilek, méretes pofont vár rá

Ezt nem teszik ki az ablakba.

Február 1-jén, a rendkívüli uniós csúcstalálkozó idején Brüsszelben tart nemzetközi sajtótájékoztatót az aHang. Az aktivisták nem érkeznek üres kézzel, 100 000 érvénytelen konzultációs ívet visznek magukkal. A sajtótájékoztató csütörtökön délután fél 1-kor kezdődik, az eseményt élőben lehet követni majd az aHang Facebook-oldalán – részletezte a szervezet lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

A sajtótájékoztató célja, hogy a szervezet rámutasson:

Orbán Viktor hamisan hivatkozik a magyar közvélemény 98 százalékos támogatására

a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményei alapján.

A valóság ezzel szemben az, hogy

a választópolgárok mindössze 18 százaléka küldte vissza a konzultációt

– amelyet egyébként ismeretlen helyen tárol és ellenőrizhetetlen módon dolgoz fel a kormány.

Megírtuk, hogy a végső hajrájához ért az aHang és Egységes Diákfront ellenkonzultációs kampánya: a szervezők arra kértek mindenkit, hogy akinél még volt konzultációs ív, vigyék el a legközelebbi leadópontra. Mint írták, egyes településeken kimagasló számban gyűltek a nemzeti konzultációk.

A meghosszabbítást követően január 17-én véget ért a kormány nemzeti konzultációja, azonban az aHang és az Egységes Diákfront – ahogyan azt már a kampány elején is jelezték – január végéig folytatták az üres, illetve áthúzott konzultációs ívek összegyűjtését, hogy megmutassák:

propaganda helyett valódi kérdésekben akarnak az emberek véleményt mondani.

A két szervezet december 4-én nyitotta meg országszerte a leadópontjait, ahová bárki elviheti a saját, illetve az általa összegyűjtött íveket. A január 8-án megtartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy országosan átlépték a negyedmilliót, azóta is folyamatosan érkeznek az üres konzultációk a leadópontokra – emlékeztettek.

Január 16-án az aHang leadópontjaira eljuttatott ívek száma

elérte a 300 ezer darabot – tájékoztattak.

Vannak olyan települések, ahol a lakosság számához képest kimagasló arányban gyűlnek az ívek.

A 3700 fős Záhonyban több mint 1000 konzultációs ív érkezett a leadópontokhoz,

Orosházán pedig a választásra jogosultak több mint 10 százaléka adta le az aHang gyűjtőpontjaira az íveket. A leadópontokról, valamint a postai úton történő küldésről minden információ megtalálható a 7IGEN.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkünk:

Mi lesz ebből? Érik a saller Pintéréknek, rengetegen támogatják az országos kampányt

Valódi Hírek