Bődületes tasli: Megrengetik Pintér lába alatt a talajt a civilek

Rengetegen megmozdultak az ügyben.

Pár nap alatt közel 700 leadópontot állított fel az aHang és az Egységes Diákfront országszerte: ezeken a helyeken bárki leadhatja az üres konzultációs ívét – mutatott rá az aHang lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

Az ellenkonzultációval kapcsolatos nagy érdeklődés már akkor megmutatkozott, amikor előzetesen 10 ezernél is többen jelentkeztek, hogy a saját környezetükben üres konzultációs íveket fognak gyűjteni. A két szervezet óriási sikernek tartja, hogy

ilyen sokan megmozdulnak az ügy kapcsán,

és kifejezik a véleményüket a kormány propagandaeszközével szemben – fogalmaztak.

„Már-már egyfajta mozgalommá nőtte ki magát az üres konzultációs ívek összegyűjtése. Országszerte csatlakoztak a gyűjtéshez magánszemélyek, civil szervezetek, vállalkozások, szakszervezetek és pártok is. Egyre több leadópont nyílik, miközben sorra kapjuk a támogató és biztató üzeneteket, hogy milyen sokan támogatják az ellenkonzultációt.

Ez egy világos üzenet: elegünk van abból, hogy közpénzmilliárdokat költ el a kormány hazug propagandakérdésekre, miközben a lényegi ügyekben még csak meg sem hallgatják az emberek véleményét”

– nyilatkozta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Az aHang és az Egységes Diákfront kiemelte: a nemzeti konzultáció semmi más, mint a jelenlegi hatalom kampányeszköze, amelyet a saját politikájuk propagálására akarnak felhasználni. Ha valóban az emberek véleményére kíváncsi a hatalom, akkor nem lehetetlenítene el minden népszavazási kezdeményezést, nem zárkózna el minden párbeszéd elől, és nem söpörné le több 100 ezer ember véleményét az asztalról, mint ahogy tették azt az alternatív népszavazás kapcsán – jegyezte meg Szalóki.

Ennek demonstrálása céljából kezdett ellenkonzultációba a két szervezet,

január végéig 1 millió üres konzultációs ívet akarnak összegyűjteni

– mutattak rá.

Számos olyan pontja van az országnak, ahová még nem érkeztek meg a nemzeti konzultációs levelek. A szervezők azt kérik mindenkitől, akik még nem kapták meg, hogy addig is kezdjenek el helyben szerveződni, beszéljenek ismerősökkel, barátokkal, és figyeljék a 7IGEN.hu oldalt, ahol

minden információt megtalálnak azzal kapcsolatban, hogy hova vihetik az üres íveket, amint megérkeznek

– írták.

„Ez a kampány a véleménynyilvánításon túl kapcsolódási pontokat is nyújt az emberek között. A leadópontokon történő találkozások, beszélgetések mind-mind segítik az elszigeteltség feloldását. Remek lehetőség, hogy beszélgessünk arról, mi minden lenne fontosabb Brüsszelnél, amiről konzultálhatnánk, például az oktatás, az egészségügy, az akkumulátorgyárak kérdése, a lakhatás, és még hosszan lehet sorolni”

– fogalmazott a két szervezet.

Olyan információk is érkeztek a szervezőkhöz, miszerint a kormány támogatói is hasonló akcióba kezdtek, hogy összegyűjtsenek üres íveket. Ezzel kapcsolatban azt kéri az aHang és az EDF, hogy mindenki a 7IGEN.hu oldalán feltüntetett leadópontok valamelyikére juttassa el az íveket, vagy postai úton küldjék el az aHangnak,

ez a legbiztosabb formája annak, hogy valóban jó helyre érkezzenek a konzultációk

– tájékoztattak.

Hozzátették, hogy számos civil szervezet, szakszervezet és politikai párt csatlakozott leadópontként az ellenkonzultációhoz, ezek mind megtalálhatók a térképen.

Fotó az aHang irodájába érkezett üres konzultációs ívekről.

Valódi Hírek