Közel sincs vége: Újabb hatalmas taslit kaphatnak Pintérék – ettől a plafonon lesznek

Óriási tömeg szólalt fel az alternatív oktatási népszavazás első fordulójában.

Az alternatív oktatási népszavazás lezárásakor az aHang és az Egységes Diákfront bejelentette:

1 millió üres nemzeti konzultációt fognak összegyűjteni

a következő hónapokban, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy propaganda helyett valódi kérdésekben – például az oktatásról helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani az emberek.

Szerdán hivatalosan is megkezdik a kampányukat, amelyet az alternatív népszavazás folytatásaként – mintegy második fordulóként – szerveznek meg – derült ki az aHang lapunkhoz eljuttatott friss közleményéből.

„Most a hatalom egyik legkedvesebb játékszerén, a nemzeti konzultáción keresztül mutatjuk meg, hogy propaganda és látszat kérdések helyett valódi problémákról akarunk véleményt mondani.

Egymillió üres konzultációs ívet fogunk összegyűjteni az oktatás mellett és a hazugságok ellen!

Nem fogjuk hagyni, hogy újabb hazugság kampánnyal árasszák el az országot, ezúttal nem lesznek olyan plakátok, hogy »a magyar emberek 97%-a döntött«.

– fogalmazott Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

A nemzeti konzultáció fontosságát a kormány számára mi sem bizonyítja jobban, minthogy november 9-én propaganda össztűz zúdult az aHangra és a kampányt szervező diákokra olyan főcímekkel, hogy „Meghekkelnék a nemzeti konzultációt a Soros-közeli adatbázis-építők” – emlékeztettek a közleményben.

Egy nap alatt közel 30 kormánypárti cikk született a nemzeti konzultáció összegyűjtését célzó akcióról, amelyeknek egyetlen célja volt:

hitelteleníteni a kezdeményezést és elbizonytalanítani az embereket

– mutattak rá.

A szervezők kiemelik, a hatalom minden olyan véleménynyilvánítási formát ellehetetlenített, amellyel az állampolgárok hangot adhatnának a véleményüknek. Megszüntették a népi kezdeményezést, több mint 10 éve nem lehet – a kormány politikájával ellentétes kérdésben – népszavazást tartani, a közmeghallgatásokat kiüresítették, és a petíciózás intézményét szisztematikusan lejáratták – részletezték.

Minderre példa az alternatív népszavazás 115 ezer résztvevőjének hitelesített szavazata, amelyet a kormány nem méltatott reakcióra – fűzték hozzá.

„A konzultációs ívek összegyűjtése azt is kívánja demonstrálni, hogy a véleménynyilvánítás ellehetetlenítése arra kényszerít minket, hogy az eddigi kereteken átlépve újabb formáját találjuk meg annak, amivel érvényesíteni tudjuk az akaratunkat”

– hangsúlyozta a közleményében az aHang és az Egységes Diákfront.

A kampány két szakaszban valósul meg.

Az első szakasz az ívek összegyűjtéséről szól,

amely szerdán kezdődik. Az aHang arra kér mindenkit, hogy jelentkezzenek a konzultációs ívek gyűjtőinek, és segítsenek a saját környezetükben minél több ívet összeszedni – jelentkezni a 7IGEN.hu oldalon lehet. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy csak a konzultációs íveket várják, a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem gyűjtik össze – olvasható a közleményben.

A második szakasz december 4-én indul majd,

amikor is országszerte megnyílnak azok a leadópontok, ahol személyesen lehet eljuttatni saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. A szervezetek arra kérnek mindenkit, hogy senki ne dobja ki addig az ívet, mindenkinek biztosítanak lehetőséget, hogy leadja a számára legegyszerűbb módon.

Az íveket többféleképpen is le lehet majd adni:

  • Már él az aHang postafiókja, ahol várják az üres nemzeti konzultációs íveket. Ennek a címe: Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426
  • Személyesen gyűjtőpontokon lehet majd leadni az íveket december első hétfőjétől. Ezeknek a pontos címei szintén a 7IGEN.hu oldalon lesznek elérhetők.
  • Azoknak is lesz lehetőségük részt venni, akik nem kaptak konzultációs ívet, esetleg időközben kidobták: ők online nyilatkozhatnak majd arról, hogy a propaganda helyett valódi kérdésekről szeretnének véleményt mondani.

„Az elmúlt években minden érdekérvényesítési formát kihasználtunk, tüntettünk, petíciókat adtunk át, követeléseket fogalmaztunk meg, szakmai javaslatokat dolgoztunk ki szakértőkkel, és alternatív népszavazást tartottunk. Most a kormány saját »fegyverét« fogjuk használni a nyomásgyakorlásra”

– zárta a közleményét a két szervezet.

Ahogy korábban írtuk, október 20-án elindult Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása, amelyen már 16 éves kortól elmondhatták az emberek az oktatás 7 legfontosabb kérdésében a véleményüket. Az Egységes Diákfront és az aHang célja a kezdeményezéssel, hogy megmutassák a döntéshozóknak, az emberek véleményt akarnak mondani a magyar oktatás helyzetéről.

Az alternatív oktatási népszavazás első fordulója már véget ért, közel 115 ezer ember mondta el véleményét, a két szervezet pedig a második fordulóban 1 millió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtésére vállalkozott.

Valódi Hírek