Nincs vége: Velős posztban pörkölt oda Bayernek a neves operaénekesnő

Nem kertelt.

Mint írtuk, vasárnap az Ungváry Krisztián történész birtokába jutott dokumentumok alapján kiderült Bayer Zsolt anyai nagyapjáról, hogy részt vett a nyilas párt kiskőrösi szervezetének alapításában a II. világháború előtti időszakban. Az iratok tanúsága szerint a férfi a holokauszt idején gettóorvosként dolgozott, és testüregi motozásra tanította be a gettó személyzetét.

Bayer hétfőn hosszasan fejtegette a véleményét a kipattant botrányról, amelyet többek között Perintfalvi Rita katolikus teológus is kommentált – meglátása szerint immár nyilvánvaló, hogy

honnan ered Bayer Zsolt gyűlölködési kényszere.

Bálint Natália kedden a közösségi oldalán reagált a történtekre. A népszerű operaénekesnő bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Bayer Zsolt bosszúja

Krisztián Ungváry egy zseniálisan összeállított anyagban adott elegáns gyomrost az állampárt vezető propagandistájának. Fogadásokat kötöttek többen, mi lesz a reakció. Abban biztosak voltak, hogy nem kell rá sokáig várni, így is történt.

Bayer Zsolt megköszönte a professzornak, hogy nagyapjáról felvilágosította, és olyan jelzőkkel illette az előbb nyilas szadistát, majd kommunista besúgót, aki nyilas orvosként, a hungarikumnak számító (Ungváry Krisztián elmondása szerint sehol máshol nem alkalmazták a kegyetlenkedés ezen formáját) hüvelyi motozást tanította, amelyektől akár még el is lágyulhatna a gyanútlan szemlélő szíve.

De Bayer Zsolt belül egyáltalán nem úgy gondolja, ahogyan leírta. Nem hálás ő a történésznek,

mindössze időt kíván nyerni,

hogy ízlése szerint megadhassa azt, amire szüksége van az egója helyreállításához.

Bayer Zsolt nagypályás pszichopata, akinek ha tanulmányozzuk kijelentéseit, világossá válik a projekciós mintázata.

Ahogyan prolizik, és ahogyan az is róla szól (hiszen Krisztián Ungváry arra is rámutat, hogyan nem nevezhető ő a legkevésbé sem polgári középosztálybelinek, sokkal inkább illeszkedik viselkedése – saját bevallása szerint gondot okozott neki a megfelelő evőeszközhasználat, ebben is hasonlít a miniszterelnökre, nem csak a személyiségzavaraik hasonlóak tehát – a prolikhoz), minden, amit másokra dehonesztáló jelleggel aggat, róla árul el legtöbbet.

Egy ízben azt is elárulta, hogy a politikai ellenfelei ellen a legnagyobb fegyver a szégyen. Ezzel kimondta, hogy ettől retteg ő a leginkább.

Nem csak azért alkalmaznak a Nárcisztikus pszichopaták Együttgyűlölködési Rendetlenségében (NER) hírnévrontást, lejáratást, hogy egy-egy jelölttel szemben megingassák az emberek bizalmát.

Hiszen akkor nem támadnák a civileket, nem mocskolnának olyanokat, mint e sorok írója, aki soha választáson el nem indult, és nem is szándékozik, pártnak sem volt tagja.

A megszégyenítés a megtörésről szól, de nem egy egészséges személyiség megtöréséről, hiszen az egészséges személyiség, ha meg is viseli átmenetileg az aljasság, képes regenerálódni.

A szégyen azonban annál inkább hatásos fegyver olyanok ellen, akik erőnek erejével disszociálnak a valós szelfjüktől, mert azt gyengének, elesettnek, kiszolgáltatottnak tartják.

Ilyen az apja által brutálisan bántalmazott Orbán Viktor, de ilyen a családi traumáit feldolgozni képtelen Bayer Zsolt is.

Krisztián Ungváry professzor úr

olyan tockost adott most Bayernek, mint Juncker annak idején Orbánnak.

És én nem tenném a tűzbe a kezem, hogy nem terveznek hasonló bosszúhadjáratot, mint anno Juncker ellen. Mert ezek a megszégyenítések bizony triggerek.

Juncker Orbánt ott és akkor szembesítette azzal a kisgyerekkel, aki belül üvölt a feneketlen ürességű helyén a léleknek, mert az apja megverte, megrugdosta, ezzel eljelentéktelenítette, érvénytelenítette, pszichológiai szakkifejezéssel élve létezési szégyenérzetet okozva számára.

Orbán ezért, a saját egója helyreállítása érdekében szégyenítette meg milliárdnyi állami pénzből az öreg alkalmatlant.

Ha ez valóban Juncker ellen szólt volna, nem Magyarországon teszi, de ez nem Junckerről szólt. Ahogyan Ursula von der Leyent sem azért plakátolta ki, mert el is hinné, amit róla hazudoznak.

Sokkal inkább arról van szó, hogy elárulva érzi magát, mert azt hitte, a korabeli kampánnyal von der Leyen mellett örökre megvásárolta annak lojalitását, és hát sajnos Ursula ezt meg is erősíti azon bizonyos korrupciós pénzek kifizetésével.

No de vissza Bayerhez!

Bayer Zsolt úgy tesz, mintha emberi érzések vezérelnék, megalázkodik.

Sehol a dölyfös trágárkodás, amit előszeretettel alkalmaz a kamerába beszélve, akár 18 éves lányokkal szemben is, akik nemhogy ott és akkor, de soha nem védhetik meg magukat akkora tömeg előtt, mint ami Bayer Zsoltnak gombnyomásra áll rendelkezésére, ha éppen rájön az epeömlés.

Azt írja az Ungvárynak írt válaszában:

»Nincs okom megmagyarázni a XX. század minden iszonyatát, benne a nagyapámét. Csak fáj. Most átkozottul fáj.«

A lényeg pedig a MOST-on van. No nem az fáj neki, amiről írt, hanem az, hogy megalázkodni kényszerül annak érdekében, hogy sajnálatot ébresszen a másodvonalbeli vazallusokban, mint pl. az a Szentesi Zöldi László, akinek sem kognitív, sem verbális képességei nem indokolják, hogy három embernél több ismerje a nevét, mégis befurakszik hétköznapjainkba mint önkéntes verőember az online térben.

Ő végzi a piszkos munkát, amíg Bayer Zsolt látszatbánkódik.

Szentesi Zöldi László Bayert megszégyenítő vitriollal gyalázza a történészt az alig egy órája megjelent mocskolódásában. Persze Ungváry professzor ezen majd mosolyog egy jót, és ezt Bayer is tudja, meg Szentesi Zöldi is, meg az egész OV-is elitet játszó, valóban csak kiscsoportos homokozó szintjén hőbörgő alakulat.

De a látszat a lényeg.

Hogy ők egymásnak eljátsszák, hogy visszavágtak.

Hogy ha egy közülük sérül, összezárnak vele, mert együttérezni ugyan képtelenek, de tudják, hogy egyszer nekik is szükségük lehet a többiek védelmére.

A gyengék mindig falkában járnak.

Addig hőbörögnek egymás között, addig röhögik ki kacagó hiénák módjára akár Ungváryt, akár bárkit, aki állást foglalt a témában, ameddig el nem hiszik ők maguk, hogy ezzel visszavágtak.

Ez egy olyan játék, amit maguknak báboznak el.

A célja pedig az, hogy a belső űrből ordító kisgyerekre rázárják a vasajtót, és megerősítsék a hamis szelfet.

BTW az, hogy Bayer Zsolt nagymamája az öngy*lkosságba menekült, csak még jobban bizonyítja a transzgenerációs traumák sorát, amelyek igenis kihatnak egy ember személyiségére.

Nem, senki nem mondta, hogy Bayer felelős lenne nagyapja tetteiért, döbbenten láttam, hogy még értelmes emberek is ezen rugóztak, Ungváry Krisztiánt pellengérre állítva.

Viszont az tény, hogy aki egy ilyen családot idealizál mindaddig, amíg nyílt színvallásra nem kényszerítik a rideg tények, az önmagának is végig hazudott.

Ha nem is tudott Bayer Zsolt a nagyapja szörny voltáról, arról bizonyára tudott, hogy a nagyanyját az öngy*lkosságba hajszolta.

És azzal, hogy ezek után is magát mint az ideális, polgári mintacsalád letéteményesét fényezte, csak azt erősítette meg, így visszanézve, hogy disszociált a valóságtól.

Normális ember felkutatja a miérteket, Bayer Zsolt azonban úgy szégyellte ezeket, mintha ő is felelős lenne olyasmikért, amelyekért dehogy volt ő felelős.

Ez elárulja, hogy ugyanolyan parentifikációs traumákon ment keresztül, amikben az általa is fémjelzett rendszer részesíti a jobbágyait: olyan felelősséget tesz a nyakukba, amely nem az övék.

Ahogy egy analfabéta, faluvégi ember sem terhelhető azzal, hogy a nemzetközi folyamatokról adekvát véleményt mondjonm az ún. nemzeti konzultáció keretében, úgy Bayer sem volt felelős a nagyanyja haláláért.

Ám azzal, hogy ezt eltagadva idealizálta a családját, arra lehet következtetni, hogy valamiért mégiscsak felelősnek tartotta magát a nagyapja bűnéért. És ha ezen bűnéért felelősnek tartotta magát, akkor képzeljük el, mit érez most, amikor szembesül a nagypapa teljes jellemrajzával!

Bayer Zsolt megsemmisült, önmaga előtt.

Abból, amit ír, a fele igaz. Az például, hogy iszonyodik. De nem a nagypapától, nem is a tetteitől, nem is Ungváry Krisztiántól, hanem önmagától!

Feltételezésem szerint Bayer édesanyja olyan mértékben traumatizálódott az anyja, azaz Bayer nagyanyja öngy*lkossága, valamint az apja, a kegyetlen orvos által, ami kihatott viszonyára fiával is.

Minden család történetében vannak szomorú és szégyenletes dolgok. De jó esetben ezeket képesek vagyunk kibeszélni, feldolgozni, egymást támogatva gyógyítani.

Viszont aki ezeket eltagadja, aki hamis képet fest, az egyet árul el: gyenge és gyáva szembenézni. Ha pedig mégis rákényszerül, az pokoli fájdalommal jár számára.

Most Ungváry Krisztián által Bayer Zsolt rákényszerült.

Lelepleződött a mítosz a polgári mintacsaládról.

Kizártnak tartom, hogy Bayer Zsolt valóban szembenézzen, hiszen továbbra is gyáva és gyenge.

Nem véletlenül emleget már harcot a válasza végén,

hiszen ő mindent harcnak fog fel, ahogyan a gyáva és gyenge emberek általában.

Sokkal valószínűbbnek tartom azt a bizonyos színjátékot, amit ilyenkor szoktak játszani, és aminek nyitányát Szentesi Zöldi László már le is dirigálta.

A Mandiner majd átveszi ezt az írásomat, hiába ígérték meg írásban, hogy többet nem lopnak tőlem, és adnak neki egy olyan címet, aminek köze sincs a tartalomhoz, mert a jobbágyok csak a címet olvassák, az is elég, hogy felmenjen a vércukruk, ha már ebédre nem futotta ugye.

És majd jönnek a többiek, a civilek, akik állást foglaltak, és mindenki sorra kerül.

De elsősorban Ungváry Krisztián. Ő most a fő célszemély, aki ugyan egyetlen szavazatot sem vesz el a Fidesztől ezzel az egésszel, hiszen a manipulált, lebutított, megnyomorított szektatagok fel sem fogják, miről van szó, csupán a tőle megszokott alapossággal halad a szakmai értékrendje és lelkiismerete által kijelölt úton, mégis borítékolható, hogy a Bayer-i és egyben NER-egó helyreállítására tett kísérletek során számos támadást fog kapni.

Ami pedig majd róla pereg le pont úgy, ahogyan a Fidesz-táborról a tekintélyszemélyre öntött valóság.

Bálint Natália – Oszd meg bátran! „

(Bálint Natália/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

Bayer Zsolt emberei máris megfenyegették a történészt, miután borított a Fidesz-alapító nyilas nagyapjának múltjáról

Valódi Hírek