Vége a hallgatásnak: Megszólalt Bayer Zsolt a frissen kipattant súlyos botrány után

Megtörte a csendet.

Mint írtuk, vasárnap az Ungváry Krisztián történész birtokába jutott dokumentumok alapján kiderült Bayer Zsolt anyai nagyapjáról, hogy részt vett a nyilas párt kiskőrösi szervezetének alapításában a II. világháború előtti időszakban. Az iratok tanúsága szerint a férfi a holokauszt idején gettóorvosként dolgozott, és testüregi motozásra tanította be a gettó személyzetét.

Bayer Zsolt a minap reagált a történtekre. Mint írta:

„Olvasom. Harmadszor is. És iszonyodom”.

A fideszes publicista kifejtette, hogy a nagyapja semmilyen módon nem határozza meg őt, mert élete során kevés alkalma volt találkozni vele.

„Ezért meglehetősen üres és politikailag motivált pszichologizálásnak tartom Ungváry Krisztián azon igyekezetét, amellyel megpróbálja levezetni a nyilas–kommunista nagyapa – ugyanolyan unoka logikai sort”

– fogalmazott, majd gyermekkora hosszas fejtegetése után rátért arra, szerinte miért éppen most lett érdekes az anyai nagyapja, Gyimes Károly múltja.

„Azért, mert harc van. Háború van. Küzdelem van. A szuverenisták, a nemzetállam hívei, a kurucok, illetve a globalisták, a nemzetállam elárulói, a labancok között”

– írta Bayer, megjegyezve, hogy köszöni Ungvárynak, amiért írásával megerősítette egy régi hitét, miszerint:

„Aki bármely gy*lkos eszme, idegen érdekek és idegenek által ránk kényszerített szörnyideológia, szörnyállam, utópia vagy társadalommérnökösködés szolgálatába szegődik, abban a pillanatban ráteszi a lábát a pokolba vezető útra”

– próbálta maga javára fordítani a felfoghatatlan botrányt a permanens gyűlölködéséről és gusztustalan megjegyzéseiről ismert publicista.

A frissen kipattant botrányt többek között Perintfalvi Rita katolikus teológus is kommentálta: meglátása szerint immár nyilvánvaló, hogy

honnan ered Bayer Zsolt gyűlölködési kényszere.

Reakciója >>IDE<< kattintva olvasható.

(via Magyar Nemzet/Nyugati Fény)

Valódi Hírek