Árnyékkormány: Meg kell tiltani, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokért rúgják ki a dolgozókat Magyarországon!

A kormány adókedvezménnyel kecsegtetne azoknak a cégeknek, akik legalább 60 százalékban EU-n kívüli vendégmunkásokat alkalmaznak.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda törvényjavaslata szerint a kormány olyan cégeknek adna jelentős adókedvezményt, amelyek legalább 60 százalékban EU-n kívülről érkező vendégmunkásokat alkalmaznak – hívta fel a figyelmet Varga Ferenc hétfői online sajtótájékoztatóján.

A magyar kormány tehát már nemcsak lehetővé teszi és szervezi a vendégmunkások beáramlását, hanem egyenesen adókedvezménnyel ösztönzi. A kormány egyre nehezebb helyzet elé állítja azokat a vállalkozásokat, amelyek magyarokat akarnak foglalkoztatni,

Orbán Viktor szerint láthatóan nincs szükség a magyar munkaerőre,

ha lehet hozni még olcsóbb munkaerőt is az Európai Unión kívülről – fogalmazott a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Mint mondta, az árnyékkormány szerint a magyarok nyílt elárulása, hogy az Orbán-rendszer kifejezetten a vendégmunkások alkalmazásához köt egy adókedvezményt, így pedig egyre kevésbé éri meg magyarokat foglalkoztatni.

„Az árnyékkormány szerint ennek az ellenkezőjét kell csinálni:

meg kell tiltani, hogy azért rúghassanak ki valakit a munkahelyéről, hogy aztán egy EU-n kívüli vendégmunkást vegyenek fel helyette!”

– hangsúlyozta Varga Ferenc, hozzátéve:

„Szégyen és gyalázat, hogy a saját hazánkban nem éri meg minket foglalkoztatni, mert Orbán Viktor az EU-n kívüli vendégmunkásokat hozta előnyös helyzetbe a magyar munkavállalókkal szemben”.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány azért készül szociáldemokrata fordulatra, hogy ezt megakadályozza: a magyar munkaerőt támogatnák a vendégmunkásokkal szemben – emelte ki a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek