Kiszivárgott a súlyos bizonyíték: Így fenyegetik Pintérék a Pest környéki háziorvosokat

Kiszivárgott a dokumentum.

Megírtuk, hogy a kormány döntése alapján tavaly áprilistól folyamatosan alakulnak át a háziorvosi ügyeletek, a módosítások azonban országszerte komoly felfordulást okoztak.

Az orvosok tiltakozása állandósult, nem repesnek Pintér Sándorék elképzeléséért, ám ez nem csoda, az utóbbi időszakban ugyanis rendre olyan hírek röppentek fel, amelyek az érintett orvosok fenyegetéséről szóltak.

Az érdi háziorvosoknak megküldött levél azonban kiszivárgott, így nem lehet tagadni, hogy legalább öt ügyeleti napot kell vállalni februártól. Azokat, akik nem adták le, hogy mely napokat vállalják az új, ügyeleti rendszerben, a levél arra intette: „haladéktalanul” jelezzék azt.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának megküldött hivatalos levélből – amelyet eljuttatott az rtl.hu-nak – kiderül, hogy „az új jogszabály szerint,

aki nem tesz ennek eleget, azok akár másik megyébe is vezényelhetőek lesznek,

én nem szeretném, ha máshova mennének, mert hát itt van önökre szükség”

– írta fenyegetően az OMSZ munkatársának felettese.

Beszámoltunk arról, hogy a Pintérék által átalakított ügyeleti rendszerben olyan megalázó órabért kínáltak a háziorvosoknak, hogy többen kiszálltak a rendszerből. Volt, aki Németországba költözött, más magánrendelőt nyitott.

Így történhetett meg az, hogy a fővárosi agglomerációban teljesen összeomlott az ügyeleti rendszer. Azoknak a pomáziaknak, akik délután 4 óra után vinnék orvoshoz a gyermeküket, február 1-jétől 40 kilométert kell majd utazniuk.

https://nyugatifeny.hu/2024/01/19/erik-az-osszeomlas-tomegevel-intenek-be-a-haziorvosok-miutan-ultimatumot-kaptak-a-fejesektol

Valódi Hírek