Érik az összeomlás? Tömegével intenek be a háziorvosok, miután ultimátumot kaptak a fejesektől

Ez kemény!

Mint ismert, a kormány döntése alapján tavaly áprilistól folyamatosan alakulnak át a háziorvosi ügyeletek, a módosítások azonban országszerte komoly felfordulást okoztak.

A Belügyminisztérium eredeti terve az volt, hogy 2024 elejére Budapest kivételével az egész országban egységes sürgősségi ellátórendszer jön létre. Ehhez képest Fejérben csak idén februárban élesedik az új rendszer, a minap pedig a januári Pest vármegyei átalakításokról számoltunk be – amelyek mellesleg megnehezítik a szülők dolgát, amennyiben a gyermekük ellátásra szorul.

Az orvosok tiltakozása folyamatos, nem repesnek Pintér Sándorék elképzeléséért, ám ez nem csoda, az utóbbi időszakban ugyanis rendre olyan hírek röppentek fel, amelyek az érintett orvosok fenyegetéséről szóltak.

A Népszava épp a minap jutott birtokába egy olyan levélnek, amelyből az rajzolódik ki, hogy az érdi orvosokat megfenyegette az Országos Mentőszolgálat helyi telepének munkatársa:

vagy vállalják az ügyeletet, vagy más vármegyébe lesznek vezényelhetők.

Sőt, az is szóba került, hogy a „parancsot megtagadók” nevét összeírják és leadják – hogy kinek és milyen céllal, az nem derült ki, mindenesetre ez új módszer az orvosok megfélemlítésére.

Keczéry Attila, a Magyar Orvosi Kamara titkára, a szervezet Háziorvosi Csoportjának vezetője elmondta: hiába kérdezték az Országos Mentőszolgálatot, nem kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy az orvosokat valóban a vármegyehatáron kívülre vezényelhetik.

Hozzátette, hogy a becsléseik szerint

meghaladja az ezret azoknak az orvosoknak a száma, akik nemet mondtak az új ügyeleti rendszerre,

nem vállalták a feladatot, ám eljárást eddig senki ellen sem indítottak.

Megjegyezte, hogy Vas vármegyében például 2 háziorvos vállalta az ügyeletben való részvételt,

Pest vármegyében pedig az elmúlt napokig senki sem írt alá szerződést

– előbbiben decemberben, utóbbiban januárban élesedett az új rendszer.

Az új jogszabályok szerint a szerződőket a vármegyén belül több ügyeleti pontra is átvezényelhetik, a vármegyehatáron túli ügyelés azonban újdonság.

Kapcsolódó cikkek:

Megzsarolta a mentőtiszteket az Országos Mentőszolgálat – Megdöbbentő részleteket tudott meg a Nyugati Fény

https://nyugatifeny.hu/2023/12/03/ez-durva-pofaszakaszto-felirat-fogadja-a-betegeket-a-bajcsy-korhazban-foto

Valódi Hírek