Halaszthatatlan bejelentenivalója akadt Orbán Viktornak (+fotó)

Erről mindenképpen be akart számolni a követőinek.

Megtartották Orbán Viktorék 2024 első kormányülését, legalábbis erről árulkodik egy, a kormányfő közösségi oldalán frissen közzétett bejegyzés.

Bizonyára volt miről tárgyalnia a kabinetnek, a szerdai nap – hasonlóan a többihez – nem sok jót tartogatott a számukra.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte, hogy bár a magyar kormány a közösség több feltételét is teljesítette, bizonyos aggályok miatt továbbra is befagyasztva marad körülbelül 20 milliárd eurónyi uniós forrás.

Az uniós intézmény elnöke a reggeli órákban azt is megosztotta, hogy a bizottság készen áll Ukrajna támogatására a magyar kormány hozzájárulása nélkül is, azaz 26 tagállam egyezségkötésével is megelégszenek.

Mellesleg a magyar kormányfő ellen egyre érik az ellenállás Brüsszelben: Petri Sarvamaa finn kereszténydemokrata EP-képviselő aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy az uniós kormányok

visszavonják Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban.

Felhők gyülekeznek Orbánék felett Magyarországon is: a friss értesülések szerint újabb sztrájk várható a tömegközlekedésben, az érintett dolgozók ugyanis nem elégedettek a felajánlott bérfejlesztéssel.

Eközben immár harmadik alkalommal röppen fel a hír, hogy egy magyarországi cég magyar dolgozókat bocsát el a vendégmunkások alkalmazásáért.

Varga Ferenc, a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának bér- és munkaügyi árnyékminisztere ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy az

Orbán-kormány rendre lódít

a vendégmunkások behozatalát, a vendégmunkástörvényt illetően.

Mint mondta, az árnyékkormány a kormányváltás után megtiltaná, hogy bármely cég magyarokat rúgjon ki azért, hogy helyettük vendégmunkásokat alkalmazzon.

Mellesleg a dél-koreai Bumchun vállalat kirúgásai miatt a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium is vizsgálatot indított szerdán. Erről >>ITT<< írtunk bővebben.

Mindennek ellenére a tárcavezető optimistán nyilatkozott a hazai gazdaság helyzetéről, korábban és most is azt hangoztatta, hogy 2024 a növekedés éve lesz.

Nagy Márton többek között közölte, hogy szerinte a gazdasági stabilitást már elérték, kevesebb állami beavatkozás kell, vége a vészkormányzásnak – mondandója azonban hagy némi kivetnivalót maga után, tekintve az elmúlt napok elkeserítő KSH-adatait.

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek