DK: A kormányváltás után meg fogjuk tiltani, hogy vendégmunkások miatt magyarokat rúgjanak ki!

Több ilyen eset is előfordult a közelmúltban Magyarországon.

Makó és Gyöngyös után most Salgótarjánban történt meg, hogy egy cég kirúgta a magyar dolgozóit, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat vegyen fel a helyükre – részletezte Varga Ferenc szerdai online sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a módszer pontosan ugyanaz, mint a korábbi elbocsátásoknál: a cég vendégmunkásokat vesz fel, betaníttatja őket a magyar dolgozókkal, akiket ezután szemrebbenés nélkül, egy pillanat alatt kirúg.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány a kormányváltás után

meg fogja tiltani,

hogy bármely cég magyarokat rúgjon ki azért, hogy helyettük vendégmunkásokat alkalmazzon – hangsúlyozta a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

„Meg fogjuk védeni a magyarok munkahelyeit és a magyar családok megélhetését, ehhez azonban kormányváltásra és szociáldemokrata fordulatra van szükség!”

– mutatott rá Varga Ferenc, hozzátéve, hogy Orbán Viktor az alulfizetett vendégmunkában és a magyarok kirúgásában látja a magyar gazdaság jövőjét, az árnyékkormány viszont a jól fizetett magyar dolgozókban – nélkülük nincs sikeres Magyarország.

„Szociáldemokraták vagyunk, ezért arra készülünk, hogy a béremelést és a jól fizetett magyar munkaerőt támogassuk az alulfizetett vendégmunkával szemben!”

– hívta fel rá a figyelmet a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Mint kifejtette, mára teljesen világossá vált, hogy

Orbán Viktor hazudott a magyaroknak,

amikor azt mondta, hogy csak üres álláshelyekre lehet EU-n kívüli vendégmunkásokat felvenni.

Még csak január közepe van, de már három esetről tudunk, amikor magyarokat rúgtak ki azért, hogy EU-n kívüli vendégmunkásokat hozzanak a helyükre – részletezte a politikus.

Orbán Viktor akkor is hazudott, amikor azt írta a vendégmunkástörvényébe, hogy csak annyi EU-n kívüli vendégmunkást lehet behozni az országba, mint ahány betöltetlen állás van – fogalmazott Varga Ferenc.

Hangsúlyozta: ezzel szemben az igazság az, hogy már most 40 ezerrel több vendégmunkás érkezett Magyarországra, mint ahány betöltetlen álláshely van, tehát

magyarok fogják elveszíteni a munkájukat a kormány miatt.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek