Bekövetkezett, amitől mindenki tartott: Egyetlen sokkoló ábra mutatja meg, mekkora baj van Magyarországon

Megjött a figyelmeztetés.

A lakossági készpénzállományt vizsgálta Buksza blogján az mfor.hu, és kiderült, mekkora a gond a magyar háztartásokban. Összeállításukból világossá vált, hogy

százmilliárdoknak inthettek búcsút tavaly a magyarok.

Amint arról beszámoltunk, Csaba László közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja már megkongatta a vészharangot: nem technikai, hanem valóságos recesszióba került a gazdaság.

A 2023-as inflációt Orbánék megpróbálták kozmetikázni, de a napnál is világosabban láthatja mindenki, hogy a pénzünk egyik napról a másikra egyre kevesebbet ér. Az idei év is komoly áremelkedésekkel indult: az üzemanyagárak emelkedése pedig mindenhol éreztette hatását.

A forgalomban lévő készpénzállomány, a lakossági készpénzzel együtt folyamatosan nőtt az elmúlt tíz évben, a trend azonban tavaly megfordult. A lakosság egyre kevesebb pénzt tart otthon. Ez pozitív változást is jelezhetne, azonban úgy tűnik, a helyzet ennél szomorúbb.

Az otthonokból eltűnt forintok ugyanis nem bankbetétekbe vagy egyéb lakossági megtakarításokba vándoroltak:

a magyar emberek egészen egyszerűen felélték a spórolt pénzüket.

Mindez az élelmiszerárak drasztikus növekedését elnézve nem meglepő. A nyugdíjemelést például teljes egészében elnyelte az Európa-rekorder magyar infláció. Sokaknak az egyetlen megoldást az jelentette, hogy

a mindennapi túlélés érdekében feléltek minden vésztartalékot.

Forrás: mfor.hu

Valódi Hírek