Vége a találgatásnak: Kiderült, ki Magyarország leggazdagabb embere

Elkészült a rangsor.

A Forbes szokásokhoz híven ismét összeállította a listát, amelyre az 50 leggazdagabb magyar kerülhet fel a megbecsült vagyona alapján.

A rangsor elejére egy év kihagyás után ismét Mészáros Lőrinc került. Az üzletember a jelek szerint szép summával zárja az évet, épp karácsony előtt vásárolt egy bosznia-hercegovinai cementgyárat, amelyre már hónapok óta fájt a foga.

A második helyen Csányi Sándor végzett nem meglepő módon, hiszen az OTP Bank valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség is az ő bűvkörébe tartozik. Becsült vagyona 573,7 milliárd forint.

A bronzérmet Felcsuti Zsolt kapta, akinek közel 443 milliárd forint lapulhat a bankszámláján, vagyonát pedig az MPF Holding alapozta meg. Tavaly ő volt a lista második helyén, sőt még Mészáros Lőrincet is maga mögé szorította 2022-ben.

Orbán Viktor veje, Tiborcz István sem panaszkodhat: idén a 27. helyet foglalja el a rangsorban. Az üzletember többek között a Svábhegyen épített Botaniq Budai Klub megnyitásával is felkeltette sokak figyelmét – az angolszász privát körök hagyományait idéző klub miatt rengeteg fát kellett kivágni.

A lap megjegyezte, hogy egyre több olyan milliárdos kerül a listára, akik

kormányzati hátszél nélkül valószínűleg a rangsorhoz sem szagolhatnának.

Az 50 leggazdagabb magyar összvagyona több mint 6900 milliárd forintra rúg – az összeg körülbelül a tavalyi GDP 10 százaléka körül mozog.

Kapcsolódó cikkek:

Huhh! Szűzmária-sirató baromságot nyilatkozott Mészáros Lőrinc karácsony előtt

Rákapcsolt Tiborc István: Máris megvan, mihez kezd a Gellért Szállóval Orbán veje

 

Valódi Hírek