Közel sincs vége: Újabb céget zsebelt be Mészáros, méretesre duzzadt a milliárdos birodalma

Már korábban is szó volt erről a bizniszről.

Hivatalosan is a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdona az a bosznia-hercegovinai cementgyár, amelyről már korábban is írtunk. A milliárdos cége pénteken erősítette meg a felvásárlásról szóló híreket.

Ahogy beszámoltunk róla, az üzlet útjában novemberben már csupán az osztrák versenyhivatal állt, ám a jelek szerint ők is

áldásukat adták a bizniszre.

A Lukavac Cement d.o.o. az Asamer Baustoffe AG tulajdonában volt, a Talentis pedig még a nyáron aláírt egy kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot a felvásárlással összefüggésben.

A cementgyártó 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, kiváló pozíciója van a régióban.

„Örömmel tölt el, hogy a Mészáros Csoport tovább növeli külföldi leányvállalatai számát, amelynek köszönhetően ma már nem csak a hazai piacon folytatunk sikeres üzleti tevékenységet.

A Lukavac Cement d.o.o. egy olyan stabil lábakon álló, biztos eredménytermelő képességű iparvállalat, amelynek felvásárlása nagyban hozzájárul a hazai alapanyag ellátási gondok mérsékléséhez is.

Célkitűzésünk, hogy a társaság az építőipari ágazatban erős alapot biztosítson a cégcsoportunk számára a növekedéshez. A jövőben is folyamatosan keressük az új lehetőségeket a hazai és nemzetközi piacon”

– fogalmazott Mészáros Lőrinc.

A Lukavac Cement d.o.o. építőiparhoz szorosan kötődő cementgyártó vállalatot 1974-ben alapították, és 2001-ben az osztrák Asamer csoport sikeresen privatizálta.

A cementgyár éves termelési kapacitása 700 ezer tonna klinker és több mint 1 millió tonna cement – derült ki a közleményből, amelyben kitértek arra is, hogy a vállalat 2014-ben készbeton gyártásával bővítette tevékenységét. A betonüzemek a boszniai Szarajevóban és Banja Lukában találhatók.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikkek:

Mi folyik itt? Most derült ki, hogy mire repült rá újfent a Mészáros-légy

Itt van Várkonyi Andrea önleleplező vallomása: Így zajlott Mészárosék gigászi összegű sztárparádéja

 

Valódi Hírek