Rákapcsolt Tiborc István: Máris megvan, mihez kezd a Gellért Szállóval Orbán veje

Csak ez hiányzott.

Ahogy arról írtunk, Tiborcz István újra megvillantotta képességeit: miután a miniszterelnök veje megvette a Gellért Szállót, könyvet is írt róla.

A híres budapesti szálloda egy éve került a Tiborcz tulajdonát képező BDPST Group tulajdonába. Céljuk – írták -, hogy a felújítást követően az épület mint Budapest egyik legszínvonalasabb szállodája, a főváros turisztikai brandjét gazdagító létesítményként nyissa ki újra kapuit a közönség előtt.

Bár a felújítás még zajlik, a szálloda új neve már napvilágot látott:

a Mandarin Oriental Gellért nevet viseli majd.

A Narancs talán túl egyértelmű lett volna…

Az egyik legismertebb budapesti gyógyfürdő mellett található szálloda 143 szobával és lakosztállyal nyitja majd meg kapuit – várhatóan 2027-ben.

A jardines.com Tiborczot idézve azt írta, „a Gellért Hotel Budapest talán legikonikusabb épülete, amely a legtöbb magyar ember szívéhez közel áll”.

„Miközben izgalmas ingatlanfejlesztési projektként tekintünk rá, óriási felelősséget viselünk mind az épület és annak történelme, mind pedig a budapesti lakosok iránt. Ezért volt különösen fontos számunkra, hogy egy ilyen kaliberű cégre bízzuk ennek a történelmi épületnek az üzemeltetését”

– mondta Orbán veje.

A Bloomberg beszámolójában arról írt, hogy wellnessközpontú luxusszállodává alakítja át az ázsiai gyökerekből multinacionális vállalattá fejlődött Mandarin Oriental Hotel Group a budapesti Gellért Szállót, amely az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Group tulajdonában áll.

(Telex / Nyugati Fény)

Valódi Hírek