Megrázó fotókon Tiborczék súlyos rombolása: Ezt már nem lehet visszafordítani

Ez volt az ára az angolszász hagyományidézésnek.

Ahogy korábban írtuk, megnyitotta kapuit a Botaniq Budai Klub, amely Svábhegyen az angolszász privát klubok hagyományait idézi a tagok számára.

A BDPST Grouphoz – és így Tiborcz Istvánhoz is – kapcsolódó beruházás egy egykoron erdős területre épült. Az építkezés előtti és utáni állapotról Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke osztott meg pár fotót.

(Kovács Gergely/Facebook)

Emlékeztetett, hogy Tiborczék klubja az egykori Fonográf Klub helyén épült.

„Az ingatlant és az első képen látható, eredetileg erdős telket a Piarista Rend kapta meg egyházi kárpótlásul még a rendszerváltás után.

A Fonográf klub végül Tiborczék tulajdonába került, de mint a második képen látható, a piaristák az egész telek felaprózása, jelentős részben értékesítése, valamint a fás területek letarolása mellett döntöttek”

– írta közösségi oldalán Kovács, majd hozzátette:

„A XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő van, de nem így tett. Meghagyta beépíthető lakóövezetnek, aminek látható a következménye.”

A politikus megjegyezte: a terület, amely közvetlenül a néhai Fonográf Klub alatt látható, Szíjj László NER-közeli vállalkozó tulajdona, a bal alsó csücsök pedig a szintén NER-közeli Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik, de teljes egészében nem fért rá a fényképre az ingatlan.

Valódi Hírek