Dagad a Mészáros-botrány: Leleplezték Orbán cimborájának legújabb bizniszét

Már dörzsöli a tenyerét a miniszterelnök pajtása.

Rendre beszámolunk arról, hogy Mészáros Lőrinc újabb és újabb cégekre teszi rá a kezét: májusban a Core Solutions Kft. cégkivonatából derült ki, hogy a vállalat 66,7 százaléka immár a leggazdagabb magyar cégbirodalmához, a Talentis Group Zrt-hez tartozik. A vállalat számítógépes programozással foglalkozik.

Nemrég arról írtunk, hogy a felcsúti milliárdos egyik cége szerelheti a mentőautókat a következő években, mégpedig szép summáért, évi 1 milliárd forintért.

A mfor.hu a minap arról számolt be, hogy

Mészáros cégbirodalmát hamarosan egy boszniai cementgyár is gyarapíthatja, feltéve,

ha az osztrák versenyhivatal rábólint a bizniszre.

A Lukavac Cement d.o.o. az Asamer Baustoffe AG tulajdonában van – a magyar üzletember cége, a Talentis Group már nyáron aláírt egy kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot a felvásárlás kapcsán.

A cementgyártó 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, kiváló pozíciója van a régióban.

Emellett a milliárdos ismét megcélozta a nemzetközi piacot a nyár folyamán: az építőipari vállalkozása Talentis International Construction Investments Kft. néven be van jegyezve augusztus 9-e óta, a tőke pedig euróban van, így lehet következtetni, hogy Mészáros merre kacsingat.

A minap világossá vált az üzletember terve: az osztrák versenyhivatal pár napja közölte, hogy vizsgálják az üzletet, amelynek nyomán

a milliárdos új építőipar vállalkozása megvenné az osztrák befektetőktől a boszniai cementgyárat.

Bármely érintett fél a hivatalnak december 5-ig nyújthatja be a kérelmét.

Valódi Hírek