Most kell lépniük az autósoknak: Napokon belül érkezik az elképesztő drágulás

Az áremelkedést hamarosan a boltokban is megtapasztalhatjuk.

Az üzemanyagárak változásáról rendre beszámolunk, és bár hónapokkal korábban reménykedhettek a közlekedők, decemberre világossá vált: a magyar kormány januártól literenként 41 forinttal drágítja az üzemanyagokat.

Erre emlékeztette az autósokat a minap a holtankoljak.hu. Tájékoztatásuk szerint jelenleg az alábbi árakkal találkozhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 562 forint/liter

Gázolaj: 587 forint/liter

Az Orbán-kormány az áremelkedést azzal magyarázta, hogy „brüsszeli nyomásra” uniós szintre kell drágítaniuk az üzemanyagokat – ezt az elvárást mellesleg az EU semmilyen fórumon nem hangsúlyozta.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége ezzel összefüggésben nemrég felhívta a figyelmet arra, hogy

akár 25 százalékkal is emelkedhetnek jövőre az áruszállítási és a logisztikai díjak.

Mint írták, 2024-ben többek között az útdíjak, valamint az üzemanyagok jövedéki adója is emelkedik, így nőnek a logisztikai vállalkozások költségei, a drágulást pedig minden bizonnyal a boltokban is tapasztalni fogjuk.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/07/egy-szempillantas-alatt-lelepleztek-nagy-marton-kamujat-gyorsan-kiderult-hogy-nem-mondott-igazat

Valódi Hírek