Ennyi volt: Az egyik legnagyobb budapesti kórházban nem tudják ellátni a betegek egy részét

Pedig ez alapvető feladata lenne.

A budai Szent János Centrumkórházra rájár a rúd: évek óta ígéri a kormány a romos épületeinek felújítását, de nem történt semmi. Volt, hogy a kórház dogozóinak is fizetniük kellett a parkolásért, miközben éhbérért dolgoztak a járvány alatt. Idén nyáron arról kerültek ki képek, hogy gyomorforgató reggelit kaptak a betegek, illetve patkányok is mászkáltak az épület szülészeti osztályán, késő ősszel pedig nem volt fűtés.

December 23-án pedig arról írt Kunetz Zsombor a Facebook-oldalán, hogy a János kórház kardiológiai osztályán annyira le kellett csökkenteni a fekvőbeteg ágyak számát, hogy

nem tudják már ellátni a II. kerületi pácienseket.

Az orvos bejegyzését teljes egészében alább közöljük:

„Gyorsan még az ünnepek előtt bejelentette az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya, hogy a jövőben nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket. Legalábbis 2024. november 30-ig a Kardiológiai Osztály a minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a II. kerületi lakosságot, a meglévő 36 fekvőbeteg ágyat 18-ra kénytelen csökkenteni.

A Kardiológiai Osztály a honlapja szerint eredetileg 48 ággyal működött,

ebből maradt 18 ágy.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház egy centrumkórház, azaz olyan irányítói jogkörökkel rendelkezik, mint egy megyei intézmény, mégsem tudja ellátnia feladatát. Vezetőjét a legutóbbi menesztési hullámmal nem rúgták ki, maradt az intézmény élén.

További érdekesség, hogy az Excel táblák bajnoka a jelenlegi egészségügyért felelős államtitkár Takács Péter a Szent János Kórháznak volt főigazgatója.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Dr. Kunetz Zsombor MBA / Facebook / Nyugati Fény)

Valódi Hírek