Mi történik? Október óta nincs fűtés a Szent János Kórház egyik osztályán

Az intézmény reméli, karácsony előtt talán sikerül megoldaniuk a problémát.

Megírtuk, hogy nincs fűtés a Szent János Kórház 1-es épületében, a belgyógyászaton. A rosszul záródó ablakok miatt pedig az épületben rendkívül hideg van, a betegek nem mernek fürdeni, nehogy tüdőgyulladást kapjanak. Az intézmény október közepén azt közölte, négy betegellátó osztályon áll fenn fűtést érintő műszaki probléma. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta:

„Nem a kormánynak kell, hanem a kórház vezetésének kell azonnal közbeavatkoznia.”

A hvg.hu most arról írt, hogy

még mindig tart a fűtéssel összefüggő hibák javítása

a Szent János Kórház pszichiátriai osztályán.

A pszichiátriai fekvőbeteg felvételt „a betegérdekeket szem előtt tartva” átmenetileg lemondták – közölte a portál megkeresésére az intézmény. Új betegek felvétele pedig „csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet” – tették hozzá.

A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata a lapnak elmondta: a kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradhattak páciensek, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént. Azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazaengedték, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át – közölte, hozzátéve, az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve.

(Címlapkép: illusztráció)

Kapcsolódó:

Mi történt? Nincs fűtés a Szent János Kórház egyik épületében, a betegek fáznak

Vacognak a betegek, nincs fűtés az egyik legnagyobb kórház főépületében: Megszólalt az intézmény

https://nyugatifeny.hu/2023/11/06/ez-elkepeszto-mar-egy-honapja-fagyoskodnak-a-szent-janos-korhazban-de-a-kormany-harit-video

Valódi Hírek