Gyomorforgató, amit „reggeliként” kapott a beteg egy budapesti kórházban (+fotó)

Fúj!

Penészes kenyeret és romlott felvágottat kapott egy beteg a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán. A nő jelezte a felháborító esetet.

Néhány nappal ezelőtt a II. kerületben élők csoportja nevű zárt Facebook-csoport egyik tagja mellékelt egy fotót az esetről, és azt írta:

„A János-kórház gasztroenterológiai osztályán a tegnapi napon ezt a reggelit kapta édesanyám. A felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett mert utána hányt és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni emellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem.”

Reggeli a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán 2023 június 9-én (Fotó: Facebook)

A gasztroenterológiai osztályon olyan betegeket kezelnek, akiknek súlyos, akár életveszélyes emésztőrendszeri problémáik vannak, így a táplálkozásra külön figyelmet kellene fordítani.

Az ügyre a sajtó kérdésére a kórház kommunikációs osztálya így reagált:

„Kórházunk 6 telephelyen 1141 betegágyon biztosítja folyamatosan az ellátási területünkhöz tartozó több százezer lakos fekvőbeteg ellátását.

A hozzánk érkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk és arról a panaszost értesítjük. Intézményünkhöz 2023.06.09-én írásos panasz érkezett egy betegünk hozzátartozójától.

Az ügyben a panasz kivizsgálását azonnal megkezdtük, az ügy folyamatban van. Kórházunkban a betegek étkeztetését külső szolgáltató biztosítja.”

Egyelőre nem tudni, melyik cég felelt a kórházi étkeztetésért.

(Magyar Hang nyomán, kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek