Küszöbön a nemzetközi botrány: Kényes titkok derültek ki az Orbán-kormányról

Pont azt teszik, amiért Magyarországon börtönbe zárnák az embereket.

Habony Árpád és a Századvég munkatársai – például Faragó Csaba külügyi igazgató –

közvetlenül beavatkoztak a legutóbbi szlovákiai választásokba

– írta kormányközeli forrásra hivatkozva hírlevelében a VSquare.

Az információk szerint a magyar stáb tavaly először Peter Pellegrini pártját, a HLAS-t környékezte meg, ahogy viszont nőtt Robert Fico pártjának a népszerűsége, a magyar fél velük is „együttműködésbe” fogott.

„A SMER és a magyar ügynökök közötti együttműködés még Fico győzelme után is erős maradt”

– árulta el a VSquare egyik informátora.

Kiemelték, hogy ezen együttműködés részeként a Fidesz-közeli Századvég például közvélemény-kutatások és felmérések sorát készítette el Fico pártjának.

Mint megírtuk, Szlovákiában Robert Fico miniszterelnök vezetésével alakult meg az új kormány. Az új kormánykoalíció fő feladatának azt tartja, hogy „megvédje a lakosságot az illegális migrációtól és a gendertől”. Peter Pellegrini ugyan ígéretet tett arra, hogy Szlovákia megtartja a mostani nyugatos külpolitikai irányát, de az SNS-vezér Andrej Danko már inkább arról beszélt, hogy a koalíciót a „nemzeti, keresztény és szociális politika” köti össze.

A VSquare az üggyel kapcsolatban kereste a SMER-t, a HLAS-t, valamint a Századvéget is, azonban nem kaptak választ. Azt írták,

a Századvég a szerbiai választásokon is aktívan részt vett,

ugyanis Faragó Csaba a Vajdasági Magyarok Szövetségét segítette. De arról is írtak, hogy korábban Orbán Viktor kormánya a lengyel választás során segítette vereséghez a PiS-t.

Csütörtökön megírtuk, hogy az ukrán Korrupciómegelőzési Ügynökség arról számolt be a honlapján, hogy Petro Porosenko bukott ukrán kormányfő és az ukrán Európai Szolidaritás párt vezetője több mint 37 millió hrivnyát – közel

350 millió forintot kapott a magyar kormánytól.

Porosenko pénteken indult el Lengyelország felé, de az ukrán határőrök nem engedték ki az országból. A Kyiv Independent az Ukrán Biztonsági Szolgálatra (SZBU) hivatkozva azt írta: Porosenko Orbánnal készült találkozni, egy ilyen egyeztetés az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen, ezért akadályozták meg Petro Porosenko külföldre utazását.

Beszámoltunk róla, hogy már az Egyesült Államokat kormánya is jelezte Orbánék felé, hogy

aggasztó a magyar kormány döntése, hogy életbe lép a „szuverenitási törvény”,

amely drákói eszközökkel ruházza fel a végrehajtó hatalmat, mivel a jogköröket fel lehet használni olyan nézetek visszaszorítására, illetve megbüntetésére, amelyek nem esnek egybe a Fidesz véleményével.

Matthew Miller, a külügyminisztérium szóvivője közölte: a jogszabályra hivatkozva jogi felügyelet nélkül erőszakos vizsgálatokat lehet folytatni állampolgárok, vállalatok és szervezetek ellen, még akkor is, ha azok semmilyen kapcsolatban nem állnak más országokkal, illetve külföldi érdekeltségekkel és nem is kapnak semmiféle támogatást a határon túlról.

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete hangsúlyozta, az újonnan létrehozott állami szerv (SZVH) korlátlan jogkörrel rendelkezik a magyarok vizsgálat alá vonására, magánjellegű irataik bekérésére, illetve a magyar hírszerző apparátus szolgálatainak igénybevételére – mindezt úgy, hogy a célba vett személyeknek

semmiféle jogorvoslati vagy bírói ellenőrzési lehetőség nem áll rendelkezésére.

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán elrendelte a „nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvény kihirdetését, az Egyesült Államok ezután tette közzé állásfoglalását az üggyel kapcsolatban. Megjegyezzük, Orbán Viktorék az új törvényük „szükségességét” éppen a külföldi beavatkozásokkal indokolták, viszont – mint a fenti példák sora is mutatja – éppen az Orbán-kormány él az ilyen jellegű eszközökkel (is).

Kapcsolódó:

Mi történik? Súlyos dokumentum szivárgott ki Orbánról

Hatalmas botrány: Orbánnal akart találkozni, ezért nem engedték ki Ukrajnából Porosenko volt elnököt

https://nyugatifeny.hu/2023/12/21/betelt-a-pohar-az-amerikai-kormany-izekre-szedte-orban-viktorekat-a-kommunista-torvenyuk-miatt

Valódi Hírek