Ebből baj lesz: Kiderült, mire készül Orbánék kommunista időket idéző új hivatala

A „szuverenitásvédelem” jegyében.

Mentelmi joga lesz a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének

– derült ki Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő „A nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényhez benyújtott módosító indítványából.

Mint ismert, a kormány egy „szuverenitásvédelmi hatóságot” hoz létre, amellyel leginkább azokat a civil szervezeteket és kormánytól független intézményeket szeretnék vegzálni, amelyek Nyugatról bármilyen külföldi pénzt elfogadnak a működtetésükhöz. Erre leginkább azért van szükség, mert Magyarországon minden bevételi forrástól megfosztja őket az Orbán-kormány.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jogköreit rendkívül rugalmasan írták körül, így lényegében azt csinálhatnak majd, amit csak akarnak. Nem véletlenül hasonlítják már sokan most is a kommunista rendszer rettegett Államvédelmi Hatóságához (ÁVH), hiszen annak ugyanúgy a rendszerellenzékiek megfélemlítése volt a feladata, mint ennek a hatóságnak.

Mentelmi joga egyébként

még a minisztereknek sincs,

csak akkor, ha egyben országgyűlési képviselők is. A kétharmaddal felfüggeszthető mentelmi jog ugyanis csak a parlamenti képviselőknek, bíráknak, ügyészeknek, a köztársasági elnöknek, a számvevőszék vezetőjének és az alapvető jogok biztosának, valamint helyettesének jár.

Emellett havi ötmilliós fizetésre is számíthat majd a hivatal elnöke, hiszen a javadalmazását a jegybank elnökének járó pénz 80%-ában határozták meg.

(24.hu/rtl.hu/magyarugyved.blog.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek