Mi a jó ég történt? Szijjártónak elege lett ebből, és beolvasott az orosz haverjának

Fordulat?

Szijjártó Péter a Parlament Külügyi Bizottságának meghallgatásán a Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásairól is beszélt.

Ahogy arról írtunk, a magyar külgazdasági és külügyminiszter akiről tegnap Orbántól megtudhattuk, hogy nem ő irányítja a magyar külpolitikát szívélyes kapcsolatot ápol orosz „kollégájával”. Lavrovnál az ’56-os magyar forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyvről is mert kérdezni.

Magának a külügyminiszternek hoztam fel a kérdést, hosszan beszéltem róla, és világossá tettem számára: elfogadhatatlan számunkra az ’56-os hősök ilyen minősítése egyes oroszországi tankönyvekben.

Ezekben a kérdésekben mindig határozott álláspontot képviseltem, a miniszternek szemtől szembe, kellő keménységgel ezt elmondtam.

Bár Szijjártó úgy érzi, keményen lépett fel, a tankönyvek átírásáról azóta sem érkeztek hírek. Lavrov szerint Putyin nyilatkozata az irányadó a tankönyvek szerkesztésében, az orosz elnök viszont saját bevallása szerint nem olvasta a tizenegyedikeseknek szánt írást. Az öncenzúra a szerzők részéről persze ennek ellenére is létezik Oroszországban.

(444.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek