Megtörte a csendet a rendőrság a Nemzetiben történt súlyos baleset után

Így áll jelenleg a nyomozás.

Folyamatban van a baleset körülményeinek kivizsgálása,

gyanúsítottat azonban még nem hallgatott ki a hatóság – informálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszavát a minap a Nemzeti Színházban történt eset kapcsán.

Mint írtuk, pár hete félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült,

a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

Egyes értesülések szerint a két művész négy métert zuhant hátrafele a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről – a díszletet időközben visszaépítették a nagyszínpadra, hogy modellezzék, mi okozhatta a balesetet. Időközben a BRFK is nyomozni kezdett, de a friss információk szerint

eddig nincs gyanúsítottja az ügynek.

Mellesleg a törvény szerint akár egy év börtönre is ítélhetik azt, aki a foglalkoztatási szabály megszegésével mások életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, sőt a szerezett sérülésektől függően az ítélet még szigorúbb lehet.

Szász Júlia nemrég üzent a rajongóinak, a közösségi oldalára feltöltött fotón az látszott, hogy a színésznőnek még további kórházi kezelésre van szüksége annak ellenére, hogy már otthon lábadozhat. A művész pár napja visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára, de a közlemény szerint hamarosan elhagyhatja a traumatológiát.

A baleset után Vidnyánszky Attila, az intézmény vezérigazgatója lemondott a posztjáról, ám ezt Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nem fogadta el. Mint közölte, megvárná a döntéssel a vizsgálatok lezárását.

Kapcsolódó cikk:

Demeter Szilárd meglepő dolgot mondott a színházi baleset miatt nagy pácban lévő Vidnyánszkyról

https://nyugatifeny.hu/2023/11/24/varatlan-bejelentes-15-ev-utan-tavozott-a-nemzeti-szinhaz-ismert-szinesze

Valódi Hírek