Mi folyik itt? Visszakerült a kórházba a Nemzeti Színházban megsérült színésznő

Sérülése további orvosi beavatkozást igényelt.

Megírtuk, hogy baleset miatt félbe kellett szakítani a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadását. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, őket kórházba kellett szállítani. Azóta kiderült, műtétre volt szükségük, de állapotuk szerencsére stabilizálódott. Úgy tudni, a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedhettek, hogy felépülésük több hónapig is eltarthat.

Szász Júliát azóta hazaengedték a kórházból, de a jelek szerint nem végleg. Hétfőn ugyanis váratlanul közleményt tett ki a honlapjára a Semmelweis Egyetem:

„Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia. A Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.”

A kórházba való visszatérésre már a színésznő is utalt pár napja, amikor sokatmondó üzenetet küldött rajongóinak.

A színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila elismerte felelősségét az ügyben, posztjáról lemondott, ugyanakkor Csák János kulturális és innovációs miniszter a vizsgálat lezárultáig nem fogadta el azt.

Vidnyánszky nemrég közölte, hogy visszaépítik a nagyszínpadra az előadás díszletét, hogy modellezzék, mi okozhatta a balesetet – mint kiderült, a baleset után rögvest elbontatta az életveszélyes díszletet.

Időközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával kezdett nyomozni, ezzel párhuzamosan pedig a színház is vizsgálja a történteket.

Valódi Hírek