Demeter Szilárd meglepő dolgot mondott a színházi baleset miatt nagy pácban lévő Vidnyánszkyról

Harcostársnak tekinti.

Azt állítja Demeter Szilárd a Mandinernek, hogy nem kapott fentről semmilyen ukázt azért, hogy álljon ki Vidnyánszky Attila mellet a Nemzeti Színházban történt baleset miatt.

„Ez egy magától értetődő és természetes gesztus volt. Korábban más ügyekben is mindig kiálltam Vidnyánszky Attila mellett, ennek bármikor bárki utánanézhet a sajtónyilvános megszólalásaimban”

– fogalmazott. Azt is mondta:

„A nyilatkozatom után valóban érkezett egy körlevél, amelyben megkérték a Nemzeti Kulturális Tanács tagjait, köztük engem is, hogy biztosítsuk támogatásunkról a Nemzeti Színház igazgatóját ebben a nem szándékosan előálló és az egész teátrumot érzelmileg megviselő helyzetben.

Erre írásban azt válaszoltam, nem gondolom, hogy ez a Nemzeti Kulturális Tanács feladata volna, és nem is nagyon tehetünk semmit a maradásáért, erről nem mi döntünk, hanem Csák János miniszter. Én is csak

reménykedem benne, hogy Vidnyánszky Attila végül folytatja majd a munkát a Nemzeti élén, amennyiben persze a jogszabályi keret lehetőséget ad erre”.

A Nemzeti vezérigazgatója a súlyos baleset után lemondott, de Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el a lemondását. A színházban aláírásgyűjtésbe kezdtek Vidnyánszky maradásáért.

Valódi Hírek