Mi a jó élet ez? Hiába mondott le Vidnyánszky Attila

Van még lejjebb?

Ahogy arról beszámoltunk a nap folyamán, lemondott Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezetéséről.

Ennek oka, hogy a múlt szombaton a Nemzeti Színházban Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült a Rómeó és Júlia című darab előadása közben. A díszlet életveszélyes volt, amelyet információk szerint több ízben jeleztek az igazgatónak, aki a lemondással elismerte a felelősségét a balesetben.

Csák János nem fogadta el Vidnyánszky Attila lemondását

– közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

A kulturális és innovációs miniszter vasárnap Facebook-bejegyzésben kívánt jobbulást a két színművésznek. Hétfői bejegyzésében pedig azt írta: a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett két színművész állapotáról tájékozódott a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján, ahol Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta.

„Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul”

– fogalmazott.

Kiemelte: a minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban.

A Nemzetiben történt balesetről időközben újabb, sokkoló részletek nyilvánosságra.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek