Váratlan bejelentés: 15 év után távozott a Nemzeti Színház ismert színésze

Közösségi oldalán jelentette be távozását.

15 év után közös megegyezéssel távozott a Nemzeti Színháztól Farkas Dénes, aki Facebook-oldalán közzétett posztjában írt felmondásának körülményeiről. Az RTL-en látható Keresztanyu című sorozat szereplője közösségi oldalán úgy fogalmazott:

„Sziasztok. Ma felmondtuk a munkaszerződésemet, közösen az igazgatóval, a Nemzeti Színházzal. Viszont. Nagyon emberi, felnőtt beszélgetés után döntöttünk így Vidnyánszky Attilával. Igaza volt. Igazam volt. Nagyon köszönöm az elmúlt 15 évet, amit az intézményben töltöttem. Igazi nagy feladatok, barátságok, csodálatos emberek. Köszönöm. Az évad végéig a társulat munkáját segítem, aztán megy az új élet.

Szeretlek benneteket! Itt nőttem fel. Hálás vagyok.”

Megírtuk, hogy baleset miatt félbe kellett szakítani a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadását. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek, őket kórházba kellett szállítani. Azóta kiderült, műtétre volt szükségük, de állapotuk szerencsére stabilizálódott. Szász Júliát azóta hazaengedték a kórházból. Úgy tudni, a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedhettek, hogy felépülésük több hónapig is eltarthat.

A színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila elismerte felelősségét az ügyben, posztjáról lemondott, ugyanakkor Csák János kulturális és innovációs miniszter a vizsgálat lezárultáig nem fogadta el azt.

Valódi Hírek