Azonnali lépésekre kényszerült Orbán, miután kiengedték a bűnözőket a börtönökből

Ez lett a következménye.

Döntött Orbán Viktor az embercsempészek déli határnál elhagyott járműveiről. A Magyar Közlöny friss számában megjelent rendelet szerint azokat a gépkocsikat, amelyeken nincs hatósági jelzés, vagy

amelyeket valószínűleg embercsempészetre használtak, elszállíttatják

– a megjelölt területekről.

A rendelet hatálya Ásotthalom, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Balástya, Bordány, Csikéria, Domaszék, Forráskút, Gara, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kübekháza, Kunbaja, Madaras, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván, Üllés, Zákányszék és Zsombó települések közigazgatási területére terjed ki.

Hozzátették, hogy

az el nem kerített magánterület is közterületnek minősül

a rendelet alkalmazása szempontjából. A kormány a hatósági feladatok ellátására a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt jelölte ki.

Mint írták, a mezőőr, valamint a közterület-felügyelők értesítik a hatóságot, amennyiben a felételeknek megfelelő járművet észlelnek, majd a szóban forgó gépkocsin értesítést helyeznek el. Amennyiben 4 napon belül nem történik változás, a hatóság elszállíttatja a járművet.

Az elszállított gépkocsi alvázszámát tájékoztatást céljából a hatóság a honlapján megosztja – derült ki a rendeletből, amelyben kifejtették: amennyiben nem lehet megállapítani a szóban forgó jármű tulajdonosát – vagy ha a tulajdonos nem jelentkezik az autójáért –, akkor a gépkocsit átverésre bocsátják, vagy más módon hasznosítják.

Abban az esetben, ha az elszállított járműért az értékesítést követő 9 hónapon belül jelentkeznek, a tulajdonosnak az értékesítésből befolyt, az elszállítás, valamint a tárolás költségeivel csökkentett ellenértéket ki kell fizetnie – hívták fel rá figyelmet.

Az Orbán-kormány korábbi súlyos döntése nyomán több száz embercsempészt engedtek szabadon a hazai börtönökből. Az értesülések szerint augusztus elejéig több mint 1300 olyan bűnözőt eresztettek szélnek, akik közül többen megszegték a reintegrációs (a börtönön kívüli világba való visszailleszkedést segítő – a szerk.) őrizet szabályait.

Valódi Hírek