Keményen odapörkölt Azahriah a Mi Hazánknak: Ettől a plafonon lesznek Dúróék

Ez biztos nem nyeri el a tetszésüket.

„Kedves Mi Hazánk Mozgalom! Ezt a plakátot láttam Párizsban és szó szerint bef0stam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik, most pedig kagás gatyóval kell megnéznem az Eiffel-tornyot. Köszönöm nektek, hogy otthon ilyen nem fordulhat elő”

– ezeket a sorokat címezte a minap Azahriah Instagram-sztorijában a Mi Hazánknak, miközben a francia fővárosban egy tütüben táncoló férfit ábrázoló plakáttal találkozott.

(paulsonati/Instagram)

Az üzenet apropója, hogy nemrég Dúró Dóra bejelentése nyomán Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter arra utasította a Magyar Nemzeti Múzeumot, hogy a Nemzetközi Sajtófotó Kiállításról tiltsák ki a kiskorúakat.

Mivel a tárca szerint az intézmény nem tett maradéktalanul eleget a kérésnek, L. Simon László főigazgatót rövidesen elbocsátották. Pár napja kiderült, hogy a múzeum addigi helyettes főigazgatója, Hammerstein Judit lett a megbízott főigazgató.

L. Simon kirúgása óriási felháborodást keltett, névtelen kormányzati forrás szerint az egykori főigazgatónak nem kellett volna Dúróra ráposztolnia, Hiller István, az MSZP politikusa pedig nemrég arról beszélt, hogy szerinte a kiállítással kapcsolatos botrány csak ürügy volt L. Simon elbocsátására.

Kapcsolódó cikkek:

Nincs vége a balhénak: Kemény üzenetet küldött L. Simon kirúgása után a nagy vihart kavart sajtófotókiállítás vezetője

https://nyugatifeny.hu/2023/11/06/rendkivuli-megszolalt-simon-laszlo-a-kirugasa-utan-a-valaszaban-nincs-koszonet

Valódi Hírek