Mi a fene folyik itt? Kizárják a kiskorúakat a Nemzeti Múzeum egyik kiállításáról a Mi Hazánk kezdeményezésére

A 18 év alattiak ide már nem vehetnek jegyeket.

A Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, „mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt” – közölte a párt a minap, miután Csák János kultúráért felelős miniszter tájékoztatta őket az intézkedésről.

A szóban forgó, Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás miatt a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra a tárcavezetőhöz fordult törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatásárért. Az indoklás szerint a kiállítás tartalmában

” a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve a meleg idősotthont ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat”

– részletezték a közleményben.

A megkeresés nyomán Csák János közölte, hogy a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón. A múzeum végül szigorított a megtekintés szabályain, így

a 18 év alattiak már nem vehetnek jegyet a szóban forgó kiállításra.

Az utóbbi időben az úgynevezett „gyermekvédelmi törvény” borzolta a kedélyeket a könyvesboltokban. Júliusban mi is megírtuk, hogy már elkezdte a hatóság ellenőrizni a Líra könyvesboltot, be vannak-e fóliázva azok a könyvek, amelyek „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a sz*xualitást öncélúan ábrázolják”, valamint a homosz*xualitást megjelenítik, vagy népszerűsítik.

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkek:

Videóval: Népszerű művészek leszaggatták a könyvekről a kormány ukáza miatt felhelyezett fóliákat a Libriben

https://nyugatifeny.hu/2023/10/04/ez-most-komoly-vegleg-bezart-egy-nepszeru-konyvesbolt-a-foliatorveny-bevezetese-utan

Valódi Hírek