Mi a frász történt? Letiltott egy közleményt az L. Simon-botrányt követően az állami hírgyár

Furcsa indoklással álltak elő.

„Őszintén sajnáljuk, hogy az MTI Csák Jánoshoz hasonlóan vállalja, hogy egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere legyen”

– fogalmazott az LMP kedden a közösségi oldalán.

Mint írták, közel 24 óra kellett, hogy az MTI döntsön, miszerint nem adják ki a párt egyik sajtóközleményét. Ebben arról írtak, hogy Csák János azért menesztette L. Simon Lászlót, mert a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója egyrészt betartotta a jogszabályokat – azaz a pénztárosok nem igazoltatták a látogatókat a belépésnél – másrészt múzeumigazgatóként a felelős miniszterrel szemben

értette az ábrázolás és a támogatás közötti igen fontos különbséget

– közölte az LMP.

Arról is szót ejtettek a sajtóközleményükben, hogy a tárcavezető döntésével nem egy múzeumigazgatót rúgott ki, hanem gyakorlatilag a kultúrára mondott nemet – olvasható a posztjukban.

„Csák János mostantól hivatalosan is a kultúra felszámolásáért, és nem a kultúráért felelős miniszter, egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere”

– írták.

Elárulták: az MTI arra hivatkozva nem fogadta be közleményüket, hogy az nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit.

Az LMP szerint azonban nem sértették meg senki jó hírét, csak leírták azt a tényt, hogy aggódnak a köztévé vezetőinek állásáért, akik az elmúlt években messze a legtöbb időt szentelték a „homosze*uális életmód ábrázolásának”.

(LMP- Magyarország Zöld Pártja/Facebook)

L. Simon László mellesleg a kirúgásról úgy nyilatkozott: tudomásul veszi a döntést, bár elfogadni nem tudja azt. Mint írta, a múzeum szándékos jogsértést nem követett el, emellett visszautasítja, hogy édesapaként és nagyszülőként tőle vagy az általa vezetett intézménytől kellene védeni a gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek:

Nincs vége a balhénak: Kemény üzenetet küldött L. Simon kirúgása után a nagy vihart kavart sajtófotókiállítás vezetője

https://nyugatifeny.hu/2023/11/06/egy-nevtelenul-nyilatkozo-kormanyzati-szereplo-elcsiripelte-mi-a-valodi-oka-l-simon-laszlo-kirugasanak#google_vignette

Valódi Hírek