Könnyfakasztó kéréssel fordult az elrabolt magyar lányok édesanyja az USA és Izrael vezetőihez

Gyermekei mellett akar lenni a legnehezebb percekben is.

Megírtuk, hogy a Hamász október 7-ei terrortámadása nyomán két magyar állampolgárságú kislányt is túszul ejtettek a terroristák. Rövidesen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy négy magyar állampolgárságú vagy származású túszról – köztük az előbb említett két gyermekről – van tudomásuk, akik Gázában rekedtek.

Később kiderült, hogy a terrorcsoport túszai között van egy magyar–izraeli állampolgárságú tinédzser és annak édesanyja is. Osnat Weiss – aki szintén kettős állampolgár – számolt be családtagjai történetéről: egyik bátyja eltűnt, annak felesége és tinédzser gyermekük a terroristák foglyai. Másik bátyja – aki az értesülések szerint nem rendelkezett magyar állampolgársággal – a Hamász áldozata lett.

A már említett, elrabolt magyar lányok édesanyja, Maayan Zin a minap üzent Joe Biden amerikai elnöknek, és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek. Ahogy az ATV Ostrom című műsorában elmondta, azt kérte a politikusoktól, ha gyermekeit nem tudják kiszabadítani a terroristák fogságából, akkor

inkább küldjék be őt is, hogy meg tudja fogni a lányok kezét,

valamint elmondhassa nekik: minden rendben lesz.

A lányok édesapjuknál voltak a támadás idején. Maayan Zin megosztotta: volt férjét, annak élettársát és 17 éves fiát megölték a terroristák.

(ATV Magyarország/YouTube)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/28/megszolalt-orban-bizalmasa-a-gazaban-tuszul-ejtett-magyarokkal-kapcsolatban

Valódi Hírek