Megszólalt Orbán bizalmasa a Gázában túszul ejtett magyarokkal kapcsolatban

Időközben szárazföldi összecsapások zajlanak a Hamász és az izraeli erők között.

Megírtuk, hogy az izraeli hadsereg (IDF) szerint a Gázavárosban működő Sifa kórház alatt rejtőzik a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet vezérkara és fő műveleti központja.

A BBC időközben arról írt, hogy szárazföldi összecsapások zajlanak a Hamász és az izraeli erők között a Gázai övezet északi részén. Izrael még péntek este megosztotta, hogy

fokozza a Gáza elleni támadásait,

de pontos részleteket nem közöltek arról, hogy a szárazföldi hadművelet kiterjesztése mit takar – emlékeztetett a 24.hu.

Eközben a novekedes.hu arról számolt be szombat reggel, hogy az intenzív bombázások miatt a Gázai övezetben több mint 2 millió lakos telefon és internet nélkül maradt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minap arról tájékoztatott, hogy jelenleg 4 magyar állampolgárságú vagy származású túszról, köztük 2 gyermekről van tudomásuk Gázában.

Mint mondta, folyamatos a kapcsolattartás a túszok kiszabadítása érdekében felállított izraeli munkacsoporttal és több más hivatallal, illetve az érintett családokkal is.

A Hetek felkereste a miniszterelnöki irodát, hogy érdeklődjön a magyar túszok kiszabadításáról, a már megtett lépésekről. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke közölte:

„a biztonságért felelős kormányzati szervek foglalkoznak a túszok ügyével”.

Ugyanakkor nem derült ki pontosan, hogy mely kormányzati szervekről van szó.

Valódi Hírek