Koránt sincs vége: Rekordmértékű szavazat érkezett a fiatalok kezdeményezésére – ettől ki fog akadni Pintér

Október 20-án indult Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása.

Mint írtuk, október 20-án elindult Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása, amelyen már 16 éves kortól elmondhatják az emberek az oktatás 7 legfontosabb kérdésében a véleményüket.

Az Egységes Diákfront és az aHang célja a kezdeményezéssel, hogy megmutassák a döntéshozóknak,

az emberek véleményt akarnak mondani a magyar oktatás helyzetéről.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás hétfőn, az online szavazás pedig már múlt pénteken elkezdődött.

Az aHang lapunkhoz eljuttatott friss közleménye szerint rekordmértékű szavazat érkezett az alternatív népszavazás 6. napján, szombaton délelőtt! Utolsó hajrához érkezett Magyarország első alternatív oktatási népszavazása: hétfőn zárul a voksolás,

szombat délre a szavazók száma már elérte a 64 ezer főt

– részletezték.

Személyesen már több mint 27 ezer ember szavazott, Budapesten a legtöbben a Széll Kálmán téren, valamint a Móricz Zsigmond körtéren mondtak véleményt a hét kérdésben. Veszprémben, Miskolcon, Szegeden és Pécsen is átlépték már településenként az ezer szavazót – írták.

Online is folyamatosan érkeznek a voksok, azonban több visszajelzés is érkezett péntek este és szombat reggel, hogy karbantartás miatt nem tudtak belépni a választók az Ügyfélkapu rendszerébe az azonosításhoz. Mostanra azonban már zökkenőmentesen működik az ELEVE applikáció és a webes szavazás is.

Szavazni egészen október 30. éjfélig (23:59:59-ig) lehet

mind online (erről részletes tájékoztató itt olvasható), mind személyesen (a szavazópontok helyszínei és nyitvatartásai itt érhetők el) – tájékoztatott az aHang.

Egyre több közéleti szereplő buzdít az alternatív népszavazáson való részvételre. Kemény Zsófi költő egy TikTok-videóban mondta el, hogy miért tartja fontosnak a részvételt a szavazáson:

„Körülbelül öt perc a véleménynyilvánítás, viszont rohadt fontos, mivel minden az oktatásnál kezdődik. Viszont nagyon jó lenne, ha nem kéne, hogy minden véget is érjen ott, az álmok, a lehetőségek, a tehetség. Úgyhogy szavazzunk minél többen, hátra végre figyelnek ránk!”

– idézték a közleményben.

L. Ritók Nóra egy Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy ő már szavazott, amíg Bódis Kriszta pszichológus, író és filmrendező és Karácsony Gergely főpolgármester is videóban buzdított mindenkit szavazásra.

Közleményükhöz csatoltak pár képet a voksolásról:

Pankotai Lili is szavazott.

Szavazás Miskolcon.

Kapcsolódó cikkek:

Közel sincs vége: Ömlenek a voksok, a méretes kiállástól plafonon lehet Pintér Sándor

https://nyugatifeny.hu/2023/10/26/kokemeny-ellenallas-ozonlenek-a-szavazatok-remeghet-a-duhtol-pinterek-laba-a-fiatalok-kezdemenyezese-miatt-fotok

Valódi Hírek