Itt az idő: Péntektől rengetegen mutathatnak fityiszt Pintérék rendszerének

Elkezdődik a diákszervezetek hétigenes népszavazása.

Október 20-án kezdetét veszi Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása, amelyen már 16 éves kortól elmondhatják az emberek az oktatás 7 legfontosabb kérdésében a véleményüket – derült ki az aHang lapunkhoz eljuttattatott friss közleményéből.

Mint írták,

pénteken még csak az online szavazás kezdődik,

amelyre már több mint 20 ezer ember előregisztrált.

A személyes szavazás október 23-án startol,

ahol az ország számos pontján, a megyeszékhelyeken és több nagyobb településen is le lehet majd adni a szavazatokat a 7IGEN-es sátrakban – tájékoztatott az aHang szóvivője, Szalóki Viktor.

Mind a személyes, mind pedig az online szavazás október 30-ig fog tartani – jegyezte meg.

„Az Egységes Diákfront és az aHang célja, hogy megmutassák a döntéshozóknak, az emberek igenis véleményt akarnak mondani a magyar oktatás helyzetéről”

– hangsúlyozták a közleményben, majd hozzátették:

„Itt az idő, hogy erőt mutassunk, és valódi változásokat kényszerítsünk ki a kormánytól. A 7IGEN-es népszavazás csak a kezdet, október 30. is folytatni fogjuk a küzdelmet, nem csak hazai, hanem európai színtéren is.”

Mint megosztották, a pénteken induló online szavazáson az ELEVE applikáción keresztül lehet leadni a voksokat, vagy

internetes böngészőn keresztül az eleve.hu/pc/7igen oldalon.

Okoseszközökre már elérhető az ELEVE applikáció az App Store-ban, a Play Áruházban, valamint a Huawei Appgalery-ben is. Az online szavazáshoz szükség van ügyfélkapus belépéshez, amely biztosítja majd a szavazás biztonságát – fejtették ki.

A személyes szavazás ugyanakkor október 23-án indult, az ország számos pontján lehet majd voksokat leadni 7 kérdésben. A személyes szavazás tableteken keresztül zajlik majd, helyszíni voksoláshoz azonban nem kell ügyfélkapus belépés, ott

csak érvényes fényképes igazolványra és lakcímkártyára lesz szükség.

A szavazás menetéről és helyszínekről a 7IGEN.hu oldalon lehet majd tájékozódni – olvasható a közleményben.

Valódi Hírek