Közel sincs vége: Ömlenek a voksok, a méretes kiállástól plafonon lehet Pintér Sándor

A rossz idő ellenére is gyűlnek az emberek.

Péntek kora délutánra

már az 54 ezret is átlépte a szavazók száma Magyarország első alternatív népszavazásán.

Hiába a rossz idő és az eső, az Egységes Diákfront és az aHang által kezdeményezett referendumon egyre nagyobb számban és aktivitással vesznek részt az emberek. A szavazás október 30-ig tart, a két szervezet pedig hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a következő napokban mindenki menjen el szavazni, aki még nem tette meg – olvasható az aHang lapunkhoz eljuttatott friss közleményében.

Mint írtuk, október 20-án elindult Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása, amelyen már 16 éves kortól elmondhatják az emberek az oktatás 7 legfontosabb kérdésében a véleményüket.

Az Egységes Diákfront és az aHang célja a kezdeményezéssel, hogy megmutassák a döntéshozóknak,

az emberek véleményt akarnak mondani a magyar oktatás helyzetéről.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás hétfőn, az online szavazás pedig már múlt pénteken elkezdődött.

„Az elmúlt időszak legfontosabb három napja vár ránk! Meg kell mutatnunk, hogy milyen sokan vagyunk, akik felelősségteljes állampolgárként véleményt mondunk a magyar oktatás helyzetéről. Ez egy olyan lehetőség, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy igenis szükség van valódi reformokra az oktatás terén”

– emelte ki a pénteki sajtóközleményükben Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Pénteken kora reggel az Egységes Diákfront delegációja kiment az MTVA Kunigunda úti székházához, hogy személyesen is átadják a levelüket, amelyben arra kérik Papp Dánielt, valamint a magyar közszolgálati televízió munkatársait, hogy legyenek partnerek a korrekt tájékoztatásban és számoljanak be a 7IGEN-es alternatív népszavazásról. A diákok levelét nem vették át, ezért

a 7 kérdéssel együtt kiragasztották azt az MTVA bejáratára

– részletezték.

Az online szavazók száma már meghaladta a 30 ezer főt, személyesen pedig Budapest, Pécs, Miskolc, Szeged és Veszprém mellett egyre több szavazat érkezik Debrecenből, Kecskemétről, Székesfehérvárról és Salgótarjánból is. Több mint 1300 aktivista biztosítja a személyes szavazást országszerte, a szervezők pedig arra számítanak, hogy a hétvége és a most kezdődő őszi szünet miatt még többen fognak érkezni a szavazósátrakhoz – állt a közleményben

Kapcsolódó cikk:

Kőkemény ellenállás: Özönlenek a szavazatok, remeghet a dühtől Pintérék lába a fiatalok kezdeményezése miatt (+fotók)

 

Valódi Hírek