Már tényleg úgy tűnt, hogy Orbánék beadják a derekukat – aztán megszólalt Kövér László

Mi leszünk az utolsók?

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Recep Tayyip Erdoğan török elnök a parlament elé terjesztette Svédország NATO-csatlakozását, és ezzel Magyarország maradt az utolsó olyan tagállam, amely nem ratifikálta még az északi ország csatlakozását.

Az atv.hu kedden emlékeztetett hogy

a parlament e heti ülésén sem szerepel napirenden a svéd NATO-csatlakozási egyezmény zárószavazása.

Bár Orbán Viktorék korábban többször hangoztatták, hogy nem Magyarország lesz az utolsó a csatlakozás megszavazását tekintve, jelenleg mégis ez a helyzet állt elő. A fideszes politikusokat mellesleg többek között egy svéd oktatóvideó is zavarja: a felvételen a hazai jogállamiság helyzetét firtatják.

Kövér László hivatala most rövidre zárta a kérdést:

„A Svédország NATO-csatlakozásáról szóló ratifikáció

nem szerepel

az Országgyűlés soron következő plenáris ülésének napirendi javaslatában. A további ülések napirendi javaslatáról a Házbizottság hivatott dönteni, konszenzus hiányában pedig az Országgyűlés elnöke”

– ezt válaszolta az Országgyűlés Sajtóirodája az atv.hu-nak, miután megkérdezték, hogy az MSZP kezdeményezésére a házelnök összehívja-e keddre a rendkívüli házbizottsági ülést a svéd NATO-csatlakozás zárószavazásának a napirendre vétele miatt, és mikor kerülhet a parlament napirendjére a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló egyezmény ratifikálása.

Kövér László nemrég még arról beszélt: nem biztos abban, hogy Magyarországnak meg kell szavaznia a svédek NATO-csatlakozását. A magyar kormány tavasszal még egy delegációt is küldött az észak-európai országba, hogy a kormánypárti képviselőkben felmerült sérelmeket rendezzék.

Valódi Hírek