Mi folyik itt? Újabb súlyos csapás érte Iványiékat – rengeteg pénztől estek el

Saját vagy támogatói forrásból kell pótolniuk az összeget.

Újabb támogatást veszítettek Iványi Gáborék: a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program forrása pénteken elapadt, így onnan már nem érkezik pénz – mondta Ónodi István, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatója a Népszavának.

Hozzátette: a Dankó utcában és a József nádor téri női szállóban napi 400 adag ételt kell majd pótolniuk saját vagy támogatói forrásból.

Ónodi elárulta:

jelenleg csupán a magánszemélyek és a civil szervezetek segítségére számíthatnak.

Mint mondta, támogatói segítséggel folytatják a munkát, ám a jövő keddi, 10-ei fizetésnapról egyelőre nem tudott nyilatkozni.

Mellesleg nemrég a Budapest Mozaik Lions Club több mint 27 millió forint értékben 3 új autót adományozott a MET-hez tartozó Wesley János Lelkészképző Főiskola Wesley Zsuzsanna Alapítványnak. A járműveket a klub tagjainak adományaiból, valamint a szervezet központjánál elérhető pályázati forrásból vásárolták.

Ahogy augusztusban írtuk, a magyar kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos elvonást eszközölt az Oltalom Karitatív Egyesülettel szemben.

Iványiék nemrég arról nyilatkoztak, hogy a kormány teljesen ellehetetleníti a szervezetet, épp a működőképesség határát súrolják, még a dolgozóiknak is alig tudnak fizetést adni, pedig csak elvégzett munka bérét kérik.

Kapcsolódó cikk:

Koránt sincs vége: Azonnal lecsapott a NAV az Iványiéknak küldött egyszázalékos felajánlásokra

https://nyugatifeny.hu/2023/09/30/oriasi-botrany-miutan-kivereztettek-ivanyi-gaborek-egyhazat-azonnal-ratennek-a-kezuket-orbanek

Valódi Hírek